Gündem

Bakan Uraloğlu: Ankara-Sivas YHT Hattında Sıkıntılar Oldu, Gideriyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, "Ankara-Sivas yüksek hızlı treninde iklim değişiklinden dolayı bazı sıkıntılar oldu, gideriyoruz" dedi.

Bakan Uraloğlu: Ankara-Sivas YHT Hattında Sıkıntılar Oldu, Gideriyoruz!
13-12-2024 11:32
SİVAS

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının TBMM’de 2025 yılı Merkezi Yönetim bütçe kanunu teklifi ile 2023 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanun teklifinin görüşmelerinde konuştu.

"SİVAS 2025'TE LOJİSTİK MERKEZİ OLACAK"

Aralıksız çalışarak, ülke ve vatandaşlara yeni projeler sunarak hizmet yarışı verdiklerinin altını çizen Uraloğlu, "2024'te 4 sektörde 28 ilde, 118 milyar liralık 51 projeyi bitirerek hizmete açtık. Demir yollarında mevcut hatlarımızın büyük bölümünü elektrikli ve sinyalli hale getirdik. 2028'e kadar 12 olan lojistik merkez sayısını da 25'e çıkaracağız. 2025'te Kayseri, Niğde ve Sivas lojistik merkezleri, Çerkezköy-Kapıkule hızlı tren hattı, Gelemen Tekkeköy demir yolu iltisak hattı, Torbalı-Ödemiş-Çatal-Tire ve Malatya-Elazığ sinyalizasyon projelerini tamamlayarak hizmete alacağız." diye konuştu.

Uraloğlu, İstanbul Kuzey Demiryolu Geçişi hattını hayata geçirerek Asya ve Avrupa'yı tekrar birbirine bağlayacaklarını, Ovaköy, Kırıkkale-Çorum hızlı tren projelerinin ve Dörtyol-Hassa projelerinin yapım çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi.

Sivas-Çetinkaya-Malatya, Gaziantep-Şanlıurfa, Şanlıurfa-Mardin, Siirt-Kurtalan hızlı tren projelerinin Yatırım Programı'na öncelikle alınmasına gayret edeceklerini anlatan Uraloğlu, şu bilgileri verdi:

"Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesi'nin etüt proje çalışmalarına başladık. 2028'e kadar mevcutta devam eden 3 bin 92 kilometre uzunluğundaki, Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Halkalı-Kapıkule, Yerköy-Kayseri ve Karaman-Ulukışla hızlı tren hatlarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Yüksek hızlı tren projelerimizi, ülkemizin dört bir tarafına ulaşacak şekilde yaygınlaştırıyoruz. Bizim hayallerimiz raflarda çürümüyor, raylarda hayat buluyor. 48 saatte rüya gibi bir yolculukla bütün Türkiye'yi trenle gezeceğiz. Ülkemiz genelindeki 1015 kilometrelik kent içi raylı sistem hattının 434 kilometresi Bakanlığımızca yapıldı. 91 kilometrelik hattın yapımına devam ediyoruz, 384 kilometrelik yeni hattın yapılmasını da planladık."

"SİVAS YHT'DE SIKINTILAR OLDU"

Afetlere dayanıklı baz istasyonlarını yapmaya başladıklarını ve bunları yaygınlaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Uraloğlu, şöyle konuştu:

"'2024 hedeflerine ulaşamadınız' denildi. 320 kilometre bölünmüş yol hedeflemiştik, 328 kilometre bölünmüş yolu hayata geçirdik. Ankara-Sivas yüksek hızlı trenle iklim değişiklinden dolayı bazı sıkıntılar oldu, gideriyoruz. Onu Erzincan'a doğru da yapacağız. Ayrıca, 11 bin 900 olan makine parkını 14 bin 600'e, 24 bin olan personeli de 26 bin 700'e çıkardık, kara yollarımız emin ellerdedir. Pertek Köprüsü'nün proje çalışmalarına devam ediyoruz. TÜVTÜRK'ün ilave şartnamesini satın alan bütün iştirakçileri inceleyebilir ve müracaatlarında düzeltme gerekirse zeyilname ile düzeltilebilir."


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER