Sivas'ta son günlerde etkili olan bahar havası yerini soğuk havalara bırakacak. 18 Mart Salı gününden itibaren hava sıcaklıkları 15-20 derece birden düşecek.
SİVAS VALİLİĞİNDEN ZİRAİ DON UYARISI
Sivas Valiliği oluşabilecek zirai don riskine karşı vatandaşları uyardı. Valiliğin sosyla medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlimiz 18 Mart’tan itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları 15-20 derece düşerek mevsim normallerinin altına inecek ve bu durum 24 Mart’a kadar sürecek. Çarşamba günü yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar beklenirken, Perşembe itibarıyla yağışların tamamen kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Ani sıcaklık düşüşü nedeniyle tarımsal alanlarda zirai don riski bulunuyor. Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır."