Gündem

Bebekleri Acımadan Katletmişlerdi... "Yenidoğan Çetesi" Skandalı Sivas’a Sıçradı!

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesi olayı Sivas'a da sıçradı.

Bebekleri Acımadan Katletmişlerdi... "Yenidoğan Çetesi" Skandalı  Sivas’a  Sıçradı!
27-10-2024 11:21
SİVAS

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesi gündemdeki yerini koruyor.

Şu an Şarkışla’da yaşayan bir ailenin bebeği 9 Mart 2022 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Doğumdan hemen sonra Özel Bağcılar Medilife Hastanesine sevk edilen bebek 80 gün sonra vefat etti. Aile yenidoğan çetesi skandalının patlak vermesinin ardından Şarkışla Adliyesine suç duyurusunda bulundu.

12 BEBEĞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR!

12 bebeğin ölümüne neden olan ve İstanbul'da patlak veren yenidoğan çetesi skandalı gündemdeki yerini koruyor.  Bazı özel hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bazı bebeklerin sahte epikriz raporu düzenlenerek hastanede fazla süre yatırıldığı ve Sosyal Güvenlik Kurumundan haksız kazanç sağlandığı, bu bebekler arasında şüpheli şekilde yaşamlarını yitirenler olduğu ortaya çıkmıştı.

YAŞADIKLARI SÜRECİ ANLATTILAR

Şarkışla’da yaşayan bir aile, yaşadığı acı dolu süreci isimlerini gizleyerek anlattı. Ailenin hikayesi, sağlık sisteminde yaşanan ihmaller ve suistimaller üzerine ciddi endişeler doğuruyor. İddiaya göre aile, bebeklerinde tespit edilen anomali nedeniyle, doğum öncesinde İstanbul’daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edildi.

BEBEK 80 GÜN SONRA VEFAT ETTİ

9 Mart 2022 tarihinde sezaryen ile gerçekleşen doğumdan hemen sonra aileye  “Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde yer yok, bu yüzden bebeğinizi özel bir hastaneye göndermek zorundayız. Devlet tüm masrafları karşılıyor” denilerek bebek Özel Bağcılar Medilife Hastanesine sevk edildi ancak ne anne ne de bebek, aynı hastanede olamadı. Anne, Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde kalırken, bebek Medilife Hastanesinde tedavi altına alındı. Tam 80 gün süren bu süreç, ne yazık ki ailenin bebeklerini kaybetmesiyle son buldu.

ADLİYEYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Bu sürede uygulanan ameliyatlar ve tetkiklerin gerçekten gerekli olup olmadığını sorgulayan aile basında yer alan “Yenidoğan Çetesi” haberlerinin ardından endişeye kapıldı. Aile, bu durum üzerine Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin personeli ve Bağcılar Medilife Hastanesi hakkında Şarkışla Adliyesine suç duyurusunda bulundu. Aile bir an önce bu çeteyle bağlantısı olan herkesin gereken cezayı almasını istediklerini söyledi.


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER