Gündem

Bilanço Ağır Oldu: 12 Ölü

Bilanço Ağır Oldu: 12 Ölü

Bilanço Ağır Oldu: 12 Ölü
24-07-2018 07:00


FATİH TABUR

İlimizde iş güvenliği konusunda yeterince alınmayan önlemler nedeniyle meydana gelen ölüm vakaları her geçen gün artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kadir Boztepe, Sivas´ta geçtiğimiz yıl içerisinde meydana gelen iş kazalarında 12 kişinin öldüğünü söyledi.

Bakanlık olarak bu kazaların minimuma indirilmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren İl Müdürü Boztepe, Sivas´ta iş kazalarının en fazla inşaat ve maden sektöründe olduğunu kaydetti.

?YÜKSEKTEN DÜŞMELERİN

TAMAMI İNŞAAT İŞ KOLUNDA?

İl Müdürü Boztepe, ?Biz geçen yıl maalesef 12 vatandaşımızı iş kazasında kaybettik. Bu rakam Türkiye ortalamasının çok üstünde değil ama bunu minimize etmeye çalışıyoruz. Sivas´ta en fazla iş kazasında başı inşaat ve maden sektörü çekiyor. Buna bir önlem almamız gerekiyor. 2018 yılında ise şu ana 5 kişi iş kazasında hayatını kaybetti. Biz bunları birebir takip ediyoruz. Yüksekten düşmelerin tamamı inşaat iş kolunda oluyor. Dolayısıyla inşaat sektörü iş güvenliği açısından dikkat etmemiz gereken bir ilimiz. Bu konuya odaklaşarak çalışma yapmamız gerekiyor? dedi.

?İŞÇİLERDE BU KÜLTÜRÜ

 OLUŞTURAMIYORUZ?

Kurum olarak denetimlerini sürdürdüklerini dile getiren İl Müdürü Boztepe, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Müteahhitler bize şunu söylüyor: Biz bütün tedbirlerimizi alıyoruz, çalışana ?Kemerini tak, baretini tak. Sahaya öyle çık´ dediğimiz zaman işçiden bunun kabul görmediğini ifade ediyorlar ve işçilerin baretini, kemerini takmamak uğruna iş yerini terk ettiklerini söylüyorlar. Burada işverende işinin yürümesi açısından mecburen göz yumduğunu söylüyor ama bizim işçiyle temasa geçmemiz gerekiyor. Bunun için de muhtelif zamanlarda İŞKUR İl Müdürlüğü ile beraber sahada inşaatları geziyoruz ama her şey anlık oluyor. Biz gittiğimiz zaman üst kattakiler baretlerini takıyorlar. Maalesef böyle bir kültürümüz yok. Sadece kurumsallaşmış firmalarda öyle bir sıkıntı yok. Mesela Demir Export´ta kimse iş güvenliğini ihmal edemiyor. Çünkü kurum böyle bir yönetmelik çıkarmış ve uymayanları da cezalandırıyor. İnşaat sektöründe günübirlik çalışan işçilerin yoğun olarak çalıştığı yerlerde bu disiplini sağlayamıyoruz. İşçilerde bu kültürü oluşturamıyoruz. İş kaybı, zaman kaybı olarak görüyorlar.?

/resimler/2018-7/23/1600538687148.jpg

/resimler/2018-7/23/1601089937515.jpg


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER