Yaşam

Bin 400 Kişiye Mezar Olan Apartmandan Sağ Salim Çıktı, LGS Birincisi Oldu

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Siteleri'nden sağ çıkan Efe Talha Palabıyık, LGS'de Türkiye birincisi oldu.

Bin 400 Kişiye Mezar Olan Apartmandan Sağ Salim Çıktı, LGS Birincisi Oldu
29-06-2024 15:26
SİVAS

6 Şubat’ın simge binalarından olan 22 bloklu Ebrar Siteleri'nde ailesiyle depreme yakalanan Efe Talha Palabıyık, öğretmenlerinin desteğiyle ve yoğun çalışma programıyla başarıya ulaştı. Palabıyık, LGS sınavında tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

“HEDEFİM EN FAZLA BİR YANLIŞ YAPMAKTI”

Efe Talha Palabıyık, yaşadıklarını ve başarısını şu sözlerle ifade etti:  Depremde yaşadıklarımızdan sonra rehber öğretmenlerimin yardımları ile bu süreci atlattım. O süreçten sonra da kendimi derslerime çalışarak, depremde vefat etmiş yakınlarımı gururlandırmak amacıyla Türkiye birinciliğini hedefledim. Allah'ın izniyle birinci oldum. Sınava girerken hedefim soruların tamamına doğru cevap vermek ya da en fazla bir yanlış yapmaktı. Stresim oldu ama o stres sözel bölüme girdikten hemen sonra gitti. Bundan sonraki hedefim, İstanbul'da tercih edeceğim okullarda başarı elde etmek.

aw236244-05.jpg

“SAYILI KİŞİLER İÇERİSİNDE BENİM OĞLUM DA VAR”

Genç öğrencinin başarını destekleyen anne Fatma Palabıyık ise “Şu an çok gururluyum, güzel duygular içerisindeyiz. Sayılı kişiler içerisinde benim oğlum da var. Bunu oğlum çok zor şartlarda, okulunun desteği ile gerçekleştirdi” diye konuştu. /İHA/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER