Oğuzhan SARZEP
MEB Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programı kapsamında Sivas'ta planlanan eğitim programı başladı.
ÖBA Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programına 'Eğitim Merkezi' olarak kabul edilen Sivas Sultanşehir MTAL'de gerçekleştirilen 'Döner Sermaye Kapsamında Çikolata İmalat Süreci ve Ürünlerin Ticari Hale Getirilmesi Öğretmen Hareketlilik Programı'nın açılışına Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ve Okul Müdürü Salih Delice ile İstanbul, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Niğde, Muğla, Şanlıurfa, İzmir, Siirt ve Bursa'dan yiyecek içecek hizmetleri alanı bulunan okullarda görev yapan yöneticiler katıldı.
Eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Öğretmen-Yönetici Hareketlilik Programının bir basamağı olarak Sivas'ta düzenlenen eğitim faaliyetinin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
Aslan; 'Yürütülen bu faaliyetle eşgüdüm ve paylaşım açısından faydalı bir merkez olacağımızı düşünüyoruz. Öğretmenlerimiz, sizlerle deneyimlerini ve Çikolis'in üretiminden ticarileştirilmesine kadar olan süreci paylaşacaklar. İnşallah sizler de kendi illerinize döndüğünüzde kendi okullarınızda bu başarılı çalışmaların daha iyisini hayata geçireceksiniz' ifadelerini kullandı.
Sivas Sultanşehir MTAL öğretmen ve öğrencilerince üretimi gerçekleştirilen Çikolatanın Liselisi 'Çikolis'in tescilinden ticarileştirilmesine kadar tüm süreçleri başarıyla yürüterek önemli bir model olduğunu dile getiren Aslan, Okul Müdürü Salih Delice, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
3 AŞAMALI BİR UYGULAMA HAYATA GEÇİRİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen proje ve çalışmalara değinerek, bu çalışmaların ışığında yeni paradigmalar geliştirildiğine dikkat çeken Aslan, öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik hayata geçirilen uygulamaların da önemine vurgu yaptı.
Bu kapsamdaki eğitim faaliyetlerinin bir etabının da Sivas'ın ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini ifade eden Aslan, 'Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde bakanlığımız çok önemli proje ve çalışmalar ortaya koyuyor. Mesleki eğitim alanında yürütülen çalışmalarla ülkemizin eğitim temelli üretim, istihdam ve kalkınma potansiyeline katkı sağlanırken, nitelikli işgücü de oluşturuluyor. Bizler de bu süreçlere elimizden gelen katkıyı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Elbette tüm bu süreçlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri de büyük önem taşıyor. Sayın Bakanımız geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerinde yeni bir yaklaşımla 3 uygulamanın hayata geçirildiğini açıkladılar. İlk aşamada hayata geçirilen ‘Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı' ile her bir okulun kendi öğretmenlerinin eğitim ihtiyaçlarına cevap verebildiği bir sistem oluşturuldu. İkinci olarak ‘Mesleki Gelişim Toplulukları' oluşturuldu. Bu kapsamda öğretmenlerimizin meslektaşları, akademisyenler ve alanında uzman isimlerle tecrübelerini paylaştığı uygulama temelli bir eğitim yaklaşımını hayata geçirildi. Üçüncü olarak; ‘Öğretmen, Yönetici Hareketlilik Programı' hayata geçirildi. Bu program; bugün ilimizde de eğitim faaliyeti başlatılan öğretmen ve yöneticilerimizin iyi örnekleri yerinde gördükleri ve kendi okullarına aktarabildikleri bir uygulamadır. Bu kapsamda öğretmenlerimiz ziyaret ettikleri okulun geliştirmiş olduğu olumlu kültürü kendi gözlem ve deneyimleriyle özümseme ve kendi okullarında hayata geçirme imkânı elde edeceklerdir. Ben, çok faydalı olacağına inandığım, bu programın tüm okullarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.
ÇİKOLİS'İN BAŞARI HİKÂYESİ, YENİ BAŞARI HİKÂYELERİNE KAPI ARALAYACAK...
Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen 'Mesleki Eğitimde 1000 Okul' projesi kapsamında çikolata üretim atölyesi kurulan Sivas Sultanşehir MTAL, 'Çikolis' markasıyla üretimini yaptığı çikolatalarla önemli bir başarıya imza attı. 2020 yılında marka tescili alınarak kısıtlı imkânlarla üretimine başlanan 'Çikolis' bugün, sevilen ve aranan bir lezzet haline dönüştü. Sultanşehir MTAL, üretimden satış sürecine kadar yürüttüğü başarılı süreçlerle dikkatleri üzerine çekerken, farklı okullar için de örnek oldu. Kısa süre önce ÖBA Yönetici Öğretmen Hareketlilik Programına 'Eğitim Merkezi' olarak kabul edilen Sivas Sultanşehir MTAL öğretmenleri, 'Döner Sermaye kapsamında Çikolata İmalat Süreci ve Ürünlerin Ticari Hale Getirilmesi' konusundaki bilgi ve tecrübelerini farklı illerden gelen okul idarecileri ile paylaşacak. Eğitime katılan okul idarecileri, burada elde edecekleri bilgi ve deneyimlerle kendi okullarında yeni üretim modelleri uygulayacak.
Editor : Haberpanelim