Eğitim

Çocuklarınızı Yalnız Bırakmayın!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Samet Ünlü, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Çocuklarınızı Yalnız Bırakmayın!
06-09-2024 11:42
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Samet Ünlü, yeni eğitim öğretim yılı öncesi çocukların okula uyum süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Birey kaç yaşında olursa olsun uyumun insan için en gerekli davranışlardan birisi olduğunu ifade eden Ünlü, “İnsanın mutluluğa ve huzura erişmesindeki en temel kavramlardan biri olan uyum kavramı yeni okul sezonun başlamak üzere olduğu bugünlerde çocukların okula uyum süreci olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Uzun bir yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte pek çok çocuğun bir süre okula uyum sorunu yaşamasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Ünlü, “Yaz tatili boyunca çocukların alışkanlıkları, günlük rutinleri daha da geniş anlamda hayat tarzları çok farklı şekilde kurgulandı. Okul sezonuyla birlikte ise çocukların hayat tarzlarında köklü bir değişiklik meydana gelmektedir. Güne başlama saatlerinden yemek düzenlerine, vakit geçirdikleri sosyal ortamlardan iletişimde oldukları insanlara kadar pek çok faktör büyük değişikliklere uğramaktadır” şeklinde konuştu.

Okula uyum sürecinin tek aktörünün çocuklar olmadığını belirten Ünlü, bu sürecin paydaşlarının aynı zamanda ebeveynler ve eğitimciler olduğunu belirtti.

OKULLARIN AÇILDIĞI İLK HAFTA ÇOK KRİTİKTİR

Dr. Öğr. Üyesi Ünlü, “Okula uyum sürecinde çocuklara gösterilen yaklaşımlarda yapıcı olmak ve onların zaman zaman değişen ruh hallerindeki farklılıkları normal karşılamak ebeveynlerin ve eğitimcilerin sorumluluğundadır. Özellikle okulların açıldığı ilk hafta çok kritiktir. Bu kritik dönemin en az sancıyla atlatılabilmesi için ebeveynlerin ve eğitimcilerin oldukça toleranslı ve olumlu olmaları önerilmektedir. Önemle belirtilmelidir ki çocuklar okula uyum sürecinde yalnız bırakılmamalıdır. Yetişkinler çocukların okula uyum sürecinde onlarla birlikte bu adaptasyona ortak olduklarında, kısa bir süre içerisinde okul yaşamının çocuklar için yeni rutin olduğunu göreceklerdir” açıklamasında bulundu.


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER