Gündem

?DAP´ı değerlendiremedik!?

?DAP´ı değerlendiremedik!?

?DAP´ı değerlendiremedik!?
02-01-2018 06:00


HAYRULLAH AĞKAŞ
Sivas´ın 2016 yılında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı´nın  kapsamına alındığını anımsatan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, bunun yeterince değerlendirilemediğini söyledi. DAP´ın tarım ve hayvancılık alanında ciddi miktarda hibe desteklerinin olduğunu ifade eden Çetindağ, önemli açıklamalarda bulundu.
"BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK"
Sivas´ın DAP´ın hinterlandına alınmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çetindağ, "Fakat biz şu ana kadar DAP İdaresi´nden hiçbir şey alamadık. 70-80 ton tritikale tohumu çiftçilere dağıtıldı, sıvat dağıtımı gerçekleştirildi. Ama DAP´ın çok büyük destekleri var. Hayvan pazarı yapımında yüzde 95 hibe olarak veriliyor. Biz bunu Sayın Valimiz Davut Gül ile de Belediye Başkanımız Sami Aydın ile de görüştük. Yeni yapılan Et Süt Kurumu´nun bulunduğu yerde mera vasfını yitirmiş bir arazi var. Oraya taşıyalım dedik. Bir arpa boyu yol alamadık" dedi.
Çetindağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz DAP´ı  değerlendiremedik, yeterli desteği alamadık DAP´tan. Sıvat veya tritikale tohumu dağıtımı ile tarımın gelişmesine geçici çözüm sağlamış oluruz. Kalıcı çözüm olmalı. Örneğin toprak laboratuvarımız üniversitede var ama üniversitenin de bu noktada çiftçimize tahlil konusunda verdiği çok başarılı bir çalışması yok. DAP İdaresi Başkanlığı ile  görüştük. ´Üniversite ile görüşün. Laboratuvar malzemelerinin yüzde 95´ini hibe yoluyla biz verelim´ dediler. Üniversite ile görüştüm. Sanki onlar da biraz yavaş davranıyor. Yani DAP´ın çok büyük projeleri var ama biz bunları öne çıkaramadık. Ama o laboratuvarı öne çıkarırsak çok iyi olur."


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER