Politika

Davutoğlu'ndan Bahçeli Tepkisi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'ten PKK'ya silah bırakmanın sağlanması yönündeki açıklamana ilişkin konuştu.

Davutoğlu'ndan Bahçeli Tepkisi!
23-10-2024 15:47
SİVAS

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, TBMM'de Saadet-Gelecek partileri ortak grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, çok özet bir temiz siyaset reformuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Devletimize musallat olmuş, oğlu 50 yıl içinde bütün bölümlerimizi zaman geçirmiş 2 terörden hep bahsetmişti. Birisi FETÖ, biri PKK. FETÖ'nün başı vatansız, zelil bir şekilde son nefesini verdi. Devletin içine ister seküler, yani 28 Şubat'ta, 27 Mayıs'ta görülen cuntalar şeklinde, isterse bu FETÖ örneklerinde gördüğümüz gibi dini bir yapılanma şeklinde olursa olsun çeteleşen her türlü faaliyet, devleti için yok eder. Bütün bu deneyimden hareketle devletimizde ayrıntılı bir reform. hareket kabiliyeti hepimizin ömrünü" kullandı.

'RAPORU GENEL KURUL'A İNDİRİN'

2016 yılında bu yana devlet reformu, dini hayatta yeniden ihya hareketi, gençlerin robotik faaliyetlerinden korunma adına yapılan bir ıslah hareketi yerine, olağanüstü hal uygulamalarıyla ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile işletilmesi daha büyük bir buhranın içine çekildiğini aktaran Davutoğlu, "Şimdi TBMM Başkanına çağrıda bulunuyorum, 15 Temmuz ile ilgili Meclis'te derleme araştırma raporu Genel Kurul'a indirilsin ve bu hain elebaşının, yurtsuz ve vatansız bir şekilde ölmesinden sonra bir daha yılda benzer şekilde tevessül edilmesi için yapılması gerekenler ve yine ibadet saiki ile nafaka, sadaka, zekat ve. iyi niyetli saiki ile hareket eden gruplar halinde yerleşik, ibadet, ticaret, ihanet dedikleri ağde ibadet halkasında olan bütün birimlerimize da sesleniyorum, siz de bir muhasebe yapın ve böylesi örgüt yapılanmalarından uzak durun, yeni bir muhasebe ile İslam'a uygun ve programın geleceği konusunda bir Muhasebeyi gerçekleştirin" dedi.

'GEÇMİŞ TECRÜBELERDEN DERS ALMAK ZORUNDAYIZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'ten PKK'ya silah bırakma süresini sağlamak için açıklamasını değerlendiren Davutoğlu, "Bir kayıt süreci söz konusu olacaksa ilkesel olarak muhatap, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen ve bu mahkumiyeti de Tecrit ile karşı karşıya kalan, tecride karşıyız, bununla ilgili bir şey söylemiyorum. Onun TBMM'de konuşmasını savunurken cumhurbaşkanlığına aday olmuş, bir partinin genel başkanlığını yapmış, milletvekili olarak Meclis'te bulunuyordu, hakkında AİHM kararı olan Selahattin Demirtaş'ı bir muhatap çıkmasın Hangi ilkeye dayalı olarak denklemi, İmralı-DEM-Kandil-Edirne olarak kuruyorsunuz? Kafanız karışık mı, yoksa bir planınız mı var kafanızda? En önemlisi, toplumsal psikolojimizi sürdürmek bir süre boyunca izin vermektir, Alevi. Türkiye'deki muhafazakar-laik voltajın azaltılması için her türlü önlemi almak ve her politikayı desteklemeyi üzerimize almak borçtur. Ama bir çağrı ile bir anda en kutuptaki kitleleri bile karşı karşıya getirecek şekilde risk üstlenmek doğru değil. Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan, gerçekten bir uyumlu düzenli, düzenli olan bir milli birliğimizi tahkim etme otoriteleri sürdüreceklerse son derece şeffaf bir şekilde kamuoyuna bunu açıklamalılar. Stratejik olarak böyle bir hamleyi gördüğümüzde buna destek vereceğimizden şüphe edilmesinin; ama önceden nereye ulaşacağı belli olmadan, fevri açıklamalarla genel sinir uçlarını prova edilmeye başlarsa, orada herhangi bir kayıt çıkmaz süreci. Geçmiş tecrübelerden ders almak zorundayız. Akil İnsanların Heyeti oluşturulmuştu. Akil İnsanlar Heyeti, Anadolu'yu gezerek, toplumsal psikolojik hazırlık yaparken Sayın Bahçeli, buna karşı sert bir tavır takınmıştı. Şimdi Sayın Bahçeli'ye çağrımız, şehit analarımızın da kaybettiğimiz bütün şehitlerimizin de hakkıu borç şekilde ama aynı zamanda bir nesli dağlarda tüketen terörün silahsızlaştırılması dahil, bir daha Türk gençlerin, Kürt gençlerin, hiçbir gencimizin kaybolmasına yol açmayacak bir eylem planını açık bir şekilde ortaya koyun ve biz bunu görelim. Yoksa bir kişinin Meclis'te konuşmasına dayalı bir yöntemle bu meselenin çözüleceğini iddia etmek mümkün değildir" diye konuştu.

'YENİ MUHATAP ARAMAK DOĞRU BİR ÇABA DEĞİL'

Saadet Partisi Genel Başkanı Vekili Mahmut Arıkan da Türkiye'nin kadim sorunlarının günlük hesaplara kurban edilmemesi durumunu vurgulayarak, "Biz, her sorunu muhatabıyla meşru ve hukuki bir karşılıklı müzakere etmektir. Dolayısıyla, toplumsal, siyasal ve hukuki olarak bulunan aktörler varken yeni muhataplar iyidir. Amaçlı bir çaba değildir.Bu arayış, yeni cepheler açma arayışı, yeni kutuplaşma ve gerilimlerin gerçekleştirilmesidir.Öncelikle bu kimin planı?ABD-İsrail ikilisinin dünkü planı mı? Suriye, İran ve Türkiye'nin devam eden yeni sıkıntılarının bir fragmanı mı? Çok açık ifade eden, biz ülkesinde değil, kendi çıkarlarını merkeze alan her türlü hamlenin karşısında, milletimizin menfaatine olan her türlü çabanın yanında destek" kullandı. (DHA)


Editor : Demirören Haber Ajansı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER