Gündem

DEMiR ÇELiK iÇiN BiRLiK ÇAĞRISI

DEMiR ÇELiK iÇiN BiRLiK ÇAĞRISI

DEMiR ÇELiK iÇiN BiRLiK ÇAĞRISI
04-07-2017 06:00


AHMET TIRPAN
Metal ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren işletme ve firma temsilcileri eğitim programında buluştu. Hak-İş Sendikası ve Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) işbirliğiyle ortaklaşa yürütülen "İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması" teknik destek projesi kapsamında metal ve madencilik sektöründe faaliyet gösteren firma ve işletme temsilcilerine eğitim verildi.
Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, ilimizde bulunan Demir Çelik fabrikasını gündeme getirdi. Fabrikanın aktif olarak işletilemediğini ve bu durumun ilimize ciddi oranda zarar verdiğini belirten Coşkun, fabrikanın kapsamının daha da artırılması ve günümüz teknolojisiyle geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Metal sektörü Sivas´ta yaygın bir sektördür. Önemli bir fabrikamız var. Tam bir verimlilikle çalıştıramasak tabir Demir Çelik Fabrikamız var. Divriği İlçemizde madenimiz var. Metal sektöründe başarılı çalışmalar yapan temsilcilerimiz ve bu alanda faaliyet gösteren sendikalarımız var. Metal sektöründe gerek Türkiye´de gerekse Sivas´ta karşılaşılan zorlukları nasıl aşabiliriz, bu anlamda Dünya çapında rekabete nasıl girebiliriz, mesleki eğitimi nasıl kaliteli hale getirebilir, inovasyon çalışmalarını nasıl artırabilir, metal sektöründe nasıl yarışabiliriz, Dünya´daki iş imkânlarından nasıl faydalanabiliriz düşüncelerinin araştırıldığı ve raporlandığı bir çalışma yapıyoruz.  Bu toplantıların sonucunda da bu alanda bizim gerek işverenler için gerekse işçilerimiz için faydalı bir çalışma elde etmiş olacağız" dedi.
STK´LARA BİRLİK ÇAĞRISI
Demir Çelik Fabrikasının daha aktif bir şekilde çalışması için ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını birlik olmaya davet eden Coşkun; "Demir Çelik Fabrikasını aktif olarak çalıştırabilirsek Sivas sanayisi çok büyük kazanımlar elde edecek. Fabrikayla ilgili uzun süren hukuki bir süreç var. Biz MÜSİAD olarak yetkililerimizden bu uzun süren mahkeme sürecini neticelendirmelerini istiyoruz. Tabi hukuki süreç tamamlandıktan sonra Sivas´ta bütün Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek talep ve önerilerimizle Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a gitmeliyiz" ifadelerine yer verdi.
"SORUNLARI
RAPORLADIK"
Sivas´ın sorunları ve Demir Çelik Fabrikası ile ilgili rapor hazırladıklarını ve hazırlanan raporun geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım´a iletildiğini sözlerine ekleyen Coşkun; "Biz ilimizin sorunları ve Demir Çelik Fabrikasında yaşanan sorunları rapor haline getirdik ve bu sorunların çözümü için Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Şu anda kesinleşmiş bir çalışma yok ama fabrikanın aktif olarak çalışacağı güne kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.
"EN BÜYÜK YATIRIM
İNSANA OLAN YATIRIMDIR"
Eğitim Programında konuşan Hak-İş proje yöneticisi Onur Saylan ise; sendika olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. "En büyük yatırım, insana olan yatırımdır" diyerek proje kapsamında verilen eğitimin anlam ve önemine dikkat çeken Sayla konuşmasında; "Proje kapsamında Türkiye´nin birçok bölgesine gidiyoruz. Bu proje işçi ve işvereni bir araya getirip aynı noktada eğitim vermektir. Proje kapsamında katılımcılara birtakım temel eğitimler veriliyor. Eğitimin ardından işçi ve işveren iş dağılımını daha iyi kavrayabiliyor ve ticari sahada daha iyi faaliyet gösterebiliyor" şeklinde konuştu.
240 KATILIMCIYA
EĞİTİM VERİLECEK
Proje Kilit Uzmanı Krassimir Detchev de eğitim programında yaptığı konuşmada sektörel uyum eğitimi kapsamında yaklaşık 240 katılımcıya eğitim verileceğini söyledi. Projenin sektöre önemli girdiler sağlayacağını belirten Detchev; "Verimliliğin artırılmasına yönelik bir dizi eğitimlerimiz bulunuyor. Katılımcı proje ortaklarıyla birlikte birçok ilde eğitimler verilecek ve sektörde görev alan firma temsilcileri daha teknik çalışmalar yapabilecekler" ifadelerine yer verdi.
Ayrıca Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetilen, 4,2 milyon Euro bütçeli "İşçi ve İşverenlerin Uyum Kapasitelerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi" faaliyetleri arasında yer alan "Sektörel Uyum Eğitimleri Programı" kapsamında, 2017 yılı boyunca Sivas´ın yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon´da eğitimler verilecek.

/resimler/2017-7/3/1558536617004.jpg


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER