Gündem

Deveci, İrade’nin Yayınında Açıkladı! Sivas Kütüğüne Kayıtlı Şehit Sayımız Kaç?

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, Sivas kütüğüne kayıtlı şehitlerimizin sayısını Sivas İrade Gazetesinin YouTube hesabında yayımlanan “Leyl ve Fer” programında açıkladı. Peki Sivas kütüğüne kayıtlı kaç şehidimiz var?

Deveci, İrade’nin Yayınında Açıkladı! Sivas Kütüğüne Kayıtlı Şehit Sayımız Kaç?
09-10-2024 11:46
SİVAS

Elif ELMALI

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, Nilüfer Akıngül tarafından hazırlanan ve gazetemizin YouTube hesabında yayımlanan “Leyl ve Fer” programına konuk oldu.

Akıngül’ün sorularını yanıtlayan Deveci, şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi.

DERTLERİYLE DERTLENİYORUZ

Şehit kardeşi olduğunu ifade eden Deveci,  “Bu vatan için bedel ödemiş insanların ailelerine yaklaşık olarak 4 yıldır sahip çıkmaktayım. Onların dertleriyle dertlenip, sevinçleriyle birlikte olmaya çalışıyoruz. 4 yıldır ilimizde yaşayan şehit ve gazi ailelerimizle beraber Türkiye genelinde yaşayan tüm şehit ve gazi ailelerimize hizmet ediyoruz” dedi.

DERNEK FAAL OLARAK HEM SİVAS’A HEM TÜRKİYE’YE HİZMET EDİYOR

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin 1994 yılında kurulduğunu hatırlatan Deveci,  “Derneğimiz Türkiye'deki ilk derneklerden biridir.  Derneğin amacı ilimizde ikamet eden şehit ve gazilerimizin normal hayatta karşılaşmış oldukları zorlukları çözmek, onların yanında olmaktır.  Maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa hizmet ediyoruz.  Bu bağlamda sadece şehit ve gazi ailelerimize hizmet etmiyoruz, Türkiye gündeminde olan sorunlar neyse onlara da değiniyoruz. Dernek faal olarak hem Sivas’a hem Türkiye’ye hizmet etmekte ama önceliğimiz tamamıyla şehit ve gazi ailelerimiz. Tüm şehit ve gazi ailelerimizin hizmetindeyiz; onların eli kolu ayağı olmak için uğraşıyoruz” açıklamasında bulundu.

462 ŞEHİDİMİZ VAR

Akıngül’ün “Sivas kütüğüne kayıtlı kaç şehidimiz ve gazimiz var?” sorusu üzerine Deveci,  “Sivas coğrafi olarak büyük bir şehir ve nüfusu da fazla ama dağılmış bir nüfusumuz var. Sivas kütüğüne kayıtlı toplam 462 şehidimiz bulunmakta, 304 de terör gazimiz var.  Bununla birlikte 402 de Kore ve Kıbrıs Gazimiz bulunuyor. Şehit ailelerimizin 284’ü  merkez ve ilçelerde yaşıyor. Gazilerimizin de yaklaşık 110’u yaşamakta. Diğerleri ise göç veren bir şehir olduğumuz için Ankara, İzmir, İstanbul gibi şehirlerde yaşıyor” yanıtını verdi.

KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ, ŞEHİT BABALARIMIZI ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTURUYORUZ

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin bilinirliğini artırdıklarını dile getiren Deveci, “Birçok mecrada aktif olmaya gayret ettik ve aktifiz de. Bu bağlamda üniversitelere, liselere, ilkokullara kadar giriyoruz artık. Buradaki çocuklarımızla söyleşi programları yapıyoruz. Kahraman gazilerimizi, şehit babalarımızı çocuklarımızla buluşturuyoruz veya derneğimizde ağırlıyoruz. Bu bilinci oluşturmamız gerekiyor ama burada da ailelerimize, bireylerimize, Sivas halkına, Türk kamuoyuna da önemli görevler düşüyor. Şehit haberi geldiği gün ya da bir gazi olduğu gün bunu hatırlamamamız gerekiyor. Biz bu toplumda 365 gün sizlerle yaşayan insanlarız ve her gün varız” diye konuştu.

Akıngül’ün “Şehit aileleri ve gaziler çerçevesinden baktığımız zaman onların devletten beklentileri var mı?” sorusu üzerine ise Deveci, şu ifadeleri kullandı:

“Şöyle söyleyelim: Devletimizden Allah razı olsun. Devletimiz güçlü. Bizim ailelerimizin çok fazla sıkıntısı yoktu ama şu ekonomik kriz birkaç yıldır bizim ailelerimizi de etkiledi. Maaş bağlamında biraz sıkıntıları var. Biz bunu İç Anadolu Dernek Başkanlarımızla beraber, bakanlarımıza, AK Parti Grup Başkanımız Abdullah Beye, Sivas milletvekillerimiz Ulaş Karasu, Ahmet Özyürek, Rukiye Hanım ve Hakan Aksu’ya ilettik.  Bazı sorunlar var, bunların çözülmesi gerekiyor. Aileler bir beklenti içerisinde. Hayat devam ediyor; devam ettikçe hayat güncelleniyor, güncellendikçe de  yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Bu sorunları iletecek kişi, bu sorunları çözecek kişiler de bizler ve mülki amirlerimiz dediğimiz idarecilerimiz. Bu sorunların hepsinin farkındayız. Görüyoruz, ilgililere iletiyoruz; ilgili yerlere iletmeye devam edeceğiz. Bu şekilde bazı aksaklıklar var ama çözülmeyecek şeyler değil. Çünkü devletimiz güçlü, devletimiz büyük. Devletimiz için bunları sorun olarak görmüyorum, sadece zamanın gelmesini bekliyorlar herhalde. Biz de bu zamanı hızlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

YAYINI İZLEMEK İÇİN:


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER