Gündem

Din görevlileri fedakarca çalışıyor

Mil Diyanet-Sen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş, “Din hizmetlerinin en güzel şekilde yapılması için fedakarca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Din görevlileri  fedakarca çalışıyor
30-09-2024 10:55
SİVAS

Bilal HASDEMİR

Mil Diyanet-Sen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlandığını ifade eden Başkan Kukuş, “2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası toplum açısından son derece önemlidir ve bu haftanın önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçlar  Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kutlanmasına zemin hazırlamıştır. Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır. 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası’nın ana teması ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ olarak belirlendi. Hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığımızda çeşitli etkinliklerle cami ve din görevlilerinin önemine dikkat çekilecek” dedi.

GÜZEL ADIMLARIN ATILDIĞI BİR HAFTA DİLİYORUM

Kukuş; “Şehirler ezanla bağımsızlığı temsil eder. Şehrin dili ezandır. Bugün İslam’ın şehirleri, susturulan ezanlarla prangalanmıştır. Mescid-i Aksa bu tutsaklığın en bariz örneğidir. Din görevlileri bulunduğu camilerin manevi duruşunu hissettiren sözcülerdir. İslam’ın inşası, din görevlilerinden bağımsız olamayacağı gibi, din görevlilerinin anlam kattığı camiler onlar olmadan mahcup, dilsiz kalacaktır. Bu sebeple medeniyeti inşa edenin İslam olduğu idrakiyle, İslam’ın sözcülüğünü, temsilciliğini yapan bütün din görevlilerimizin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Camileler ve Din Görevlileri Haftasının insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz  ediyor, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi konusunda olumlu ve güzel adımların atıldığı hayırlı çalışmaların yapıldığı bir hafta olarak değerlendirilmesini diliyorum. Din hizmetlerinin en güzel şekilde yapılması için fedakarca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet niyaz ediyorum” diye konuştu.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER