Gündem

Doğaseverlere Müjde! Sivas'ta Rota Tamamlandı!

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas İL Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen "Eğribucak ve Emirhan Kayalıkları Turizm Geliştirme ve Trekking Rotası" projesini inceledi.

Doğaseverlere Müjde! Sivas'ta Rota Tamamlandı!
22-07-2024 09:06
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Vali Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk ile birlikte Eğribucak köyünü ziyaret ederek Sivas İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen "Eğribucak ve Emirhan Kayalıkları Turizm Geliştirme ve Trekking Rotası" projesini yerinde inceledi.

Bölgeyi gözlemleyen ve projenin içeriği hakkında bilgi alan Vali Şimşek, kayalıkları gezmeye gelen doğa severlerle de sohbet etti. Proje kapsamında 137 adet yönlendirme levhası yerleştirildi. Bu levhalar sayesinde ziyaretçiler trekking rotasında kolaylıkla yol bulabiliyor.

Vali Şimşek, projeyle ilgili olarak, “Bu proje, doğa turizmi potansiyelimizin artırılmasına önemli katkılar sağlayacak.” dedi.

Projeyle birlikte bölgeye gelen ziyaretçilerin doğal güzelliklerin tadını çıkarırken güvenli ve yönlendirilmiş bir rota üzerinde yürüyüş yapmaları hedefleniyor. Trekking rotası, yerel ekonomiye katkı sağlarken, bölgenin doğal ve kültürel değerlerinin korunmasına da yardımcı olacak.


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER