Ekonomi

Dr. Yağcı Açıkladı İşte Sivas'ın Gizli Hazinesi

Sivas’ta ''Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi'' kapsamında toplantı düzenlendi.  Toplantıda konuşan Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Dairesi Başkanlığı Teknik Personeli Dr. Serdar Yağcı, " Yetiştiricilerimize göz bebeği gibi bakmamız gerekmektedir. Bu insanlar ve bu yerli koyunlarımız ülkemizin gizli hazineleridir" dedi.

Dr. Yağcı Açıkladı İşte Sivas'ın Gizli Hazinesi
29-09-2023 12:15
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülmekte olan ''Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi'nin'' Amasya , Sivas ve Tokat illerinde uygulanan alt projelerinin 2023 yılı Proje Yürütme Kurulu toplantısı düzenlendi.

Sivas’ta gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Dairesi Başkanlığı Teknik Personeli Dr. Serdar Yağcı, kurul üyeleri ve Koyun Keçi Yetiştirici Birlik Başkanları katıldı.

Toplantıda 2023 yılı proje işleri ve desteklemeye esas kararlar alındı.

Dr. Serdar Yağcı, toplantıda yaptığı konuşmada “Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi, 23 yerli koyun ve 8 yerli keçi ırkında 56 ilde toplam 1 milyon 400 bin anaç küçükbaş hayvanın takip edildiği, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı küçükbaş hayvan ıslahı çalışmasıdır. Bu anlamda; bölgenin önemli tarım şehirlerinden olan Sivas ilimizde de Kangal Akkaraman Koyunu alt projeleri uygulanmakta olup ilimize bir alt proje daha ilave edilerek toplamda 9 alt projede, 56 bin 700 baş anaç hayvan üzerinde ıslah çalışmaları devam etmektedir. Hayvan yetiştiriciliğinde yapılan ıslah çalışmalarının uzun soluklu ve kesintiye uğramadan uzun yıllar devam etmesi gerekmektedir. Gürün ilçemizde bulunan Koyunlu köyündeki projede yer alan yetiştiricilerimizi ve işletmelerini ziyaret ettik ve o coğrafyayı yakından gördük. Çıplak dağlar, dümdüz bozkır ve yüksek platolar. Bu coğrafyada bu insanların koyunculuktan başka bir iş yapması mümkün değildir. Bu yüzden bu yetiştiricilerimize göz bebeği gibi bakmamız gerekmektedir. Bu insanlar ve bu yerli koyunlarımız ülkemizin gizli hazineleridir. Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi,  ülke hayvancılığının birçok konusunda ilk olma özelliği taşımaktadır. Proje sayesinde birçok paydaş bir araya gelerek yapılan uygulamalar ile doğrudan sahaya olumlu bir etki sağlanmaktadır. Bu sayede, ülkemizde yerli hayvanlara dayalı damızlıkçı ve verim kaydı tutulan işletmelerden söz edilebilir noktaya gelinmiştir” dedi.

Ayrıca Yağcı saha ziyaretleri kapsamında Gürün ilçesi Koyunlu köyündeki projede yer alan yetiştiricileri ve işletmelerini ziyaret etti.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas haberleri- Sivas son dakika

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER