FATİH TABUR
Geçtiğimiz yıl 29 Aralık´ta gerçekleştirilen delege seçimlerinin ardından Sivas Ziraat Odası başkanlık seçimleri önceki gün Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonu´nda yapıldı. Mevcut başkan Hacı Çetindağ´ın yanı sıra Birgül Canikligil, Ali Pek ve Durmuş Şeker olmak üzere 4 ismin yarıştığı 26. Olağan Genel Kurul´dan zaferle çıkan isim Çetindağ oldu.
195 delegenin oy kullandığı seçimde Çetindağ kullanılan oyların 114´ünü alarak yeniden Ziraat Odası Başkanlığına seçildi. Diğer adaylar Bilgül Canikligil 40, Ali Pek 32, Durmuş Şeker ise 9 oy aldı.
Çetindağ, seçimlerden başarıyla çıkmasının ardından kendisine destek veren çiftçilere, sivil toplum kuruluşu başkanlarına ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür etti.
Bu dönemde de çiftçilerin her türlü sorun ve sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışacaklarının altını çizen Başkan Çetindağ; yem, gübre, mazot ve ilaç fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade ederek öncelikli hedeflerinin girdi maliyetlerini düşürmek olduğunu vurguladı.
?AMACIMIZ FAİZLERİNİN DAHA CAZİP HALE GETİRİLMESİ?
Başkan Çetindağ, ?Göreve ilk geldiğimizde odanın vizyonunu iyileştirmeyi amaçlamıştık, bunu da çok şükür başardık. Şimdi ise çiftçimizin dert yandığı mazot, gübre, yem ve ilaç fiyatlarının düşürülmesi için uğraş vereceğiz. Bizim amacımız çiftçilerin girdilerinin aşağı çekilmesi, kullandırılan tarımsal kredi faizlerinin daha cazip hale getirilmesidir. Ayrıca şehrimizde çiftçi kayıt sisteminde ciddi oranda sıkıntı yaşanmaktadır. Özellikle veraset ve intikaller nedeniyle çiftçinin ancak 4´te 1´i destek almaktadır. 2019 yılı sonuna kadar Çiftçi Kayıt Sistemi ziraat odalarınca verilecek. Bu aşamada kayıt dışındaki tüm arazilerin kayıt altına alınarak çiftçimizin desteklerden yararlanmasını sağlayacağız? dedi.
HAYVAN PAZARI İÇİN İNCELEMELERDE BULUNULACAK
Sivas´a modern bir hayvan pazarı ve buğday borsasının kurulması için bu hafta Perşembe günü Vali Salih Ayhan ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile birlikte Erzurum ve Erzincan´da incelemelerde bulunacaklarını söyleyen Başkan Çetindağ, ?Ayrıca Özel İdare ile birlikte bir ya da iki yöremizde tohum eleme tesisleri kurmayı hedefliyoruz. Tohumun çok pahalı olmasından dolayı çiftçilerimiz sertifikalı tohum kullanamıyor. Bu sorunu çözmek istiyoruz. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörümüzle görüştük. Kısa bir süre sonra Japonya, Güney Kore ve Çin ile birlikte üniversitemiz ve Ziraat Odası Sivas Başkanlığı Sivas´ın tarım ve hayvancılığıyla ilgili araştırma merkezi kuracak. Bunun protokolünü imzalayacağız. Geçtiğimiz dönem başlattığımız çiftçi çocuğuna burs yeni dönemde de devam edecek. Köylerimizde çok miktarda hayvan atığı söz konusu. Yine Özel İdare´den aldığımız katı gübre römorkları ve taş toplama traktörlerini faaliyete geçirerek hem gübre sorununu hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak organik gübre kullanımının önünü açacağız? dedi.
?ÇİFTÇİLERİMİZİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ?
Başkan Çetindağ, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Sivas´ın tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz. Yüzde 80´i yeniden oluşturulan ekibimizle birlikte sıkı bir 4 yıllık çalışma yürütecek, hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bizlere güven duyan çiftçilerimizin beklentilerinin tamamını karşılayacağız.?
Gerçekleştirilen 26. Olağan Genel Kurulun ardından Sivas Ziraat Odası´nın meclis üye listesi şu isimlerden oluştu: Hacı Çetindağ, Seyit Ali Yalçın, Hüseyin Coşkun, Şuayip Türker, Ahmet Ziynet, Cemal Yalçınkaya, Bilal Türk, Hasan Hüseyin Karadaş, Dursun Yılmaz, Ömer Baldık, İlhan Özkaya, Gürsel Yaraşır, Halil İbrahim Polat, Harun Şahin, Kayayurt Erdoğan, Cemil Gözen, İsmail Doğruyol, Yusuf Yörükoğlu, Metin Berk, Kenan Doğan, Süleyman Almalı.
Editor : Haberpanelim