Gündem

“ Eşi benzeri görülmedik bir kahramanlık”

Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde bir mesaj yayımlayarak, “Bilinmelidir ki, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir” dedi.

“ Eşi benzeri görülmedik bir kahramanlık”
15-07-2024 10:35
SİVAS

Ömer ÜN

Gürün Kaymakamı Abdullah Sarı’nın 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Kaymakam Sarı açıklamasında devlet ve milletin istiklal ve istikbaline kastetmeye teşebbüs eden hain FETÖ terör örgütünün kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmedik bir kahramanlıkla bertaraf ettiğini aktararak, “Aziz milletimizin tarihe kazıdığı bir destan olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün sekizinci yıl dönümünü kutluyoruz” dedi

Darbe girişiminin tarihin en karanlık hadiselerinden biri olduğuna dikkat çeken Sarı, “15 Temmuz 2016 darbe kalkışması ve işgal girişimi, milletimizin verdiği destansı mücadele neticesinde parlak bir zafere ve aydınlığa dönüşmüştür. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuştur. Tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” diye konuştu.

Kaymakam Sarı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bilinmelidir ki, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gürünlü hemşerilerimin ve Aziz Milletimizin Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten duygularımla kutluyorum."

 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER