Gündem

Fatih Kalkan, Sivas'ta Ulaşımda Yaşanan Sorunlara Ateş Püskürdü: Haksız kazanç!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih Kalkan Sivas’ta şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlara dikkat çekti. 17 liralık hizmetin kredi kartı kullananlarda 20 TL, elden ödeme yapanlarda 25 TL olarak ücretlendirilmesinin haksız kazanç olduğunu belirten Başkan Kalkan, “Ek tutarın kaldırılması ve bu problemlerin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz” dedi.

Fatih Kalkan, Sivas'ta Ulaşımda Yaşanan Sorunlara Ateş Püskürdü: Haksız kazanç!
26-06-2024 10:00
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih Kalkan Sivas’ta şehir içi otobüslerde ulaşım zammına ve yolculuk esnasında yaşanan çeşitli problemlere karşı tepki gösterdi.

Başkan Kalkan, son zamanlarda otobüs biniş ücretlerinin durmaksızın artış gösterdiğine Sivas’ta şehir içi ulaşım zammının ardından özel halk otobüsü şoförlerinin ek olarak kart kesintisi yapmasına ve basın mensubu bireylerin ücretsiz biniş hakkından faydalanması konusunda özel halk otobüsü şoförlerinin problem çıkarmasına karşı tepki gösterdi.

HİZMET BEDELİ EŞİT OLMALI!

17 liralık hizmetin kredi kartı kullananlarda 20 TL, elden ödeme yapanlarda 25 TL olarak ücretlendirilmesinin haksız kazanç olduğunu belirten Başkan Kalkan, “Kent kartta 17 lira iken kredi kartına 3 lira bir fark alınması ve nakit para verirken 5 lira daha ek ücret alınması hiç hoş değil. Ek tutarın kaldırılması ve bu problemlerin bir an önce giderilmesini talep ediyoruz” diyerek hizmet bedelinin herkes için eşit tutarda olması gerektiğine dikkat çekti.

YASAL HAKLARINI KULLANIRKEN ZORLUK YAŞIYORLAR

Toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanan sarı basın kartı sahibi gazeteciler, Sivas’ta özel halk otobüsü şoförleri tarafından çeşitli hakaretlere ve zorbalıklara maruz kalıyor.

Basın mensuplarının kanunda belirtilen bir takım hakları olduğunu ancak Sivas’ta basın mensuplarının bu haklarını kullanamadıkları yönünde şikâyetler aldıklarını belirten Kalkan, yetkililere seslenerek konunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Kalkan, verilmiş olan haklara saygı duyulması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak bu konuda duyarlı olunması noktasında çağrıda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER