Röportajlar

Gazetemiz Yükseklerden Uçtu!

Sivas İrade Gazetesi olarak Sivas’ta yamaç paraşütü uçuşunu deneyimledik. Yerden yaklaşık 500 metre yüksekliğe çıkarak deneyimlerimizi aktardık.

06-06-2024 13:36
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA/

Sivas'ta ters rüzgârlar dolayısıyla imkânsız görülen yamaç paraşütü, sporseverlerin katkılarıyla adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi oldu.

Sivas'ta vatandaşlar tarafından yamaç paraşütüne yoğun ilgi gösterildiğini belirten paraşüt eğitmeni Fatih Şimşek, "Sosyal medya üzerinden paylaştığımız videoları gören vatandaşlar burayı merak ediyor ve öyle geliyorlar. Amacımız Sivas’ta bu sporun gelişmesini sağlamak. Yükseklik korkusu olanlar çok merak ediyorlar başta korkuyorlar fakat uçtuktan sonra hem yükseklik korkularını yenmiş oluyorlar hem de bu adrenalinin keyfini sürüyorlar” dedi.

“BİZİM DE HAVA TRAFİK KURALLARIMIZ VAR”

Trafik levhaları olmasa bile havada da trafik kuralları olduğunu belirten Şimşek, “Karşı karşıya geldiğimiz zaman bizimde geçiş üstünlüğümüz var kimin yandan ya da arkadan geçeceği belli oluyor. Yani bizim de hava kurallarımız var” şeklinde konuştu.

Sivas’ın doğal ve tarihi güzelliklerinin keşfedilmesine olanak sağlayan yamaç paraşütü sporu adrenalin tutkunlarına inanılmaz bir deneyim yaşatırken fiyatların sabit kalışı ise gözlerden kaçmıyor.

Yamaç paraşütü biniş ücretinin geçen seneki fiyatıyla aynı olduğunu belirten Şimşek, fiyatlarda bir değişiklik yapılmadığını, biniş ücretinin bin TL olduğunu fakat öğrenciler için ayrıca bir indirim yaptıklarını dile getirdi. Şimşek, öğrenciler için yamaç paraşütü biniş ücretinin ise 750 TL olduğunu sözlerine ekledi.

sivas son dakika son dakika  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER