Gündem

Gazilerimizi Minnetle Yâd Ediyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gürün İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Tanyıldız; 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Vatanını, bayrağını canı pahasına koruyan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gazilerimizi Minnetle Yâd Ediyorum
19-09-2023 10:59
SİVAS

Ömer ÜN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gürün İl Genel Meclisi Üyesi Bekir Tanyıldız; 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Tanyıldız; mesajında “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bağımsızlık uğrunda çok savaş vermiştir. Savaş meydanında savaşmış, gazaya katılmış ve yurduna dönmüş kimselere gazi denmiştir. Gazilik unvan olarak ilk defa 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından ulu önderimiz Mustafa Kemal'e verilmiştir. Daha sonrasında 2002 senesinde ise çıkan kanunla 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek büyük mücadeleler veren vatanını, bayrağını canı pahasına koruyan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Ha,berleri- Sivas son dakika


Editor : Fatih Tabur
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER