Eğitim

Hayaller kurun hedefler belirleyin

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Kongre Anadolu Lisesi'nde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programının uygulandığı 9. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Hayaller kurun  hedefler belirleyin
24-09-2024 10:30
SİVAS

Bilal HASDEMİR 

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Kongre Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

İlk olarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarının uygulandığı 9. sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Yener, yeni müfredata göre hazırlanan ders içerikleri üzerine öğrencilerle sohbet etti.

Öğrenci profili, Erdem-Değer-Eylem Çerçevesi ve beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin erdemli; milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş bilge nesilleri hedeflediğine vurgu yapan Yener, "Sizlerin de ideallerinizi bu temeller üzerinde şekillendirmenizi, hem kendi geleceğiniz hem de ülkemizin geleceği için hayaller kurmanızı, hedefler belirlemenizi istiyoruz." dedi.

Yener, sınıf ziyaretinin ardından okulda görev yapan öğretmenlerle de bir araya geldi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne yönelik değerlendirmelerde bulunan Yener, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında okul öncesi (anasınıfı); ilkokul 1, ortaokul 5; ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıf düzeyinde uygulanacak olan modelin, başarıyla uygulanması için gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Öğretmenlerin istek ve gayreti olmadan hiçbir çalışmanın hedefine ulaşamayacağını belirten Yener, "Tüm proje ve çalışmaların sahadaki uygulayıcıları sizlersiniz. Sizlerin, gayreti ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilgili, donanımlı, millî ve manevi değerlerine bağlı nesiller olarak geleceğe hazırlayacağız." dedi.

Bir süre öğretmenlerle sohbet eden Yener, görüş, öneri ve talepleri de dinledi.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER