İBB'ye yönelik soruşturmada mahkeme kararları açıklıyor

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklanırken, 7 kişinin tutuklandığı belirtildi.

İBB'ye yönelik soruşturmada mahkeme kararları açıklıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Terör ve yolsuzluk dosyası olarak ikiye ayrılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 92 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 92 isim tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

MAHKEME KARARLARI AÇIKLAMA BAŞLADI

Savcılık ifadesi alınan şüphelilerin ardından mahkeme, kararlarını açıklamaya başladı.

ANKA Ajansından edinilen bilgiye göre, yolsuzluk soruşturmasında isimleri geçen İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe, İmamoğlu İnşaat A.Ş Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve Kültür A.Ş Müdürü Murat Abbas, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

7 TUTUKLAMA

Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iş insanı Ali Nuhoğlu hakkında da karar çıktı.

Mahkeme Nuhoğlu, İlbak Holding yöneticilerinden Ali İlbak, Ahmet Köksal ve Adem Tuncay'ın tutuklanmasına karar verdi.

SERBEST BIRAKILANLAR

İBB'den 2020 yılında 3 ihale aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan sanatçı Ercan Saatçi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.

Gözaltında bulunan ve ifadesi tamamlanan Ahmet Palazoğlu ve Alihan Aydın isimli şüpheliler de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ