Gündem

İLK 50´YE GİRMEK İSTİYORUZ

İLK 50´YE GİRMEK İSTİYORUZ

İLK 50´YE GİRMEK İSTİYORUZ
13-05-2017 07:01


YUNUS BUDAKTAŞ
Cumhuriyet Üniversitesi´nde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere rektörlük tarafından iki ayda bir yapılan toplantı dün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversite yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Yekbaş ile rektör danışmanları katıldı.
Rektör Yıldız, sağlık, kültür, sosyal, akademik ve spor alanları başta olmak üzere pek çok alanda önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Üniversite olarak önemli bir misyon üstlendiklerini aktaran Yıldız, "Amacımız bilim ve teknolojiye dayalı, çağdaş yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, mesleki alanda donanımlı ve yetkin, evrensel ve milli kültürel değerleri özümsemiş, çağın gerekliliklerine ve manada ülkemizin ihtiyaçlarına göre eğitim almış üretilen hizmet ve teknolojiyi toplum yararına sunan bireyler yetiştirmektir" dedi.

YENİ HASTANELERDE
ÇALIŞMALAR DEVAM
    EDİYOR
Yıldız, yapılacak olan yeni üniversite hastanesiyle ilgili detayları paylaştı. Çalışmaların sürdüğünü belirten Yıldız, "Şu an devam eden Kadın Doğum Çocuk Hastanemiz var. Hastanemiz 230 yatak kapasiteli olacak. Onkoloji hastanemiz çıkmıştı. 70 ya da 80 yatak kapasiteli olacak. 2018 bütçesi için de yine 7´şer katlı 230´ar yataklı iki hastane projemiz var. Böylece 3 bloklu yeni bir hastane kurmuş olacağız. Ondan sonrada mevcut hastanemizden kurtulacağız diye düşünüyorum. Bu da şehrimiz için önemli bir gelişme olacak. Sağlık alanında oldukça önemli bir çalışma. Yatak kapasitemiz artacak ve hastanedeki odalarımız daha güzel bir hale gelecek. Hastalarımız ve yakınları için iyi bir hizmet verme amacındayız." diye konuştu.
HUKUK FAKÜLTESİNİ
YAKIN ZAMANDA
AÇACAĞIZ
Başbakan Binali Yıldırım, referandum öncesinde Hukuk Fakültesi´nin açılacağını müjdesini vermişti. Rektör Yıldız da çalışmaların bu doğrultuda sürdüğünü söyledi. Yıldız, "Hukuk Fakültesi´ni YÖK kabul etmişti ve izin çıkmıştı. Milli Eğitim komisyonuna gitti. Geçen hafta itibariyle Milli Eğitim Komisyonundan bize bir yazı gelmişti gerekçelerle ilgili. Biz gerekli yazıları da gönderdik. Bu yıl içerisinde çıkacak. Bu sene elbette öğrenci alımı yapamayız. Önce bir bina gerekiyor. Geçici bir binada başlarız muhtemelen. Bize kadro tahsis edecekler, hocaları temin edeceğiz, sonra da öğrenci almaya başlayacağız. Hukuk binası yapacağız. İletişim Fakültesinin yan tarafında bir alana yapacağız."ifadelerini kullandı.
HASTANENİN
BORCU 85 MİLYON
Rektör Yıldız, göreve geldikleri günden itibaren Üniversite Hastanesinin kabarık olan borç miktarını düşürmeye çalıştıklarını belirterek, "Hastanenin borcunu 95 milyondan 85 milyona indirdik. 10 milyona yakın bir kısmını ödedik ve borçta azalma oldu. Diğer yandan vakfın borçları geçmiş toplantılarda gündem teşkil ediyordu. Şunu ifade etmek istiyorum. Borcun yarısı bitti. Geri kalan kısmı da önümüzdeki dönemde bitirmeyi hedefliyoruz."dedi.
KALİTEYİ
ARTIRMAK İSTİYORUZ
Üniversitenin başarısını artırarak ilk etapta Türkiye´de ki ilk 50 üniversite arasına girmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Yıldız, kalitenin artması için hoca sayının artması gerektiğini söyledi. Yıldız, "Öğrenci sayısını sabit tutup, eğitim kalitesini artırmamız gerekiyor, hoca sayısını artırmamız gerekiyor.  İyi bir eğitim vermek için iyi hocaların olması lazım. Bazı fakültelerde çok sayıda hocamız var, öğrenci yok. Bu konuda da bu sene bir girişimde bulunduk. Kimya ve Biyoloji bölümlerine bu sene 15´er öğrenci verdiler. Geçen yıllarda öğrenci vermiyorlardı. Önümüzdeki yıllarda bunların planlamasını yapacağız. Sayının fazla olduğu yerlerde de bu sayıyı düşürme niyetindeyiz. İkinci üniversite açılacağı için bazı şeyleri orası yapsın istiyoruz. Yeni bir fakülte planımız şu anda yok. Hukuk Fakültesi kurulduğu zaman, Turizm Meslek Yüksekokulu fakülteye dönüştüğünde, bir de BESYO´yu fakülte haline getirdiğimiz zaman bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Tarımla ilgili bir fakülte düşünüyorduk. O ikinci üniversite de düşünüldüğü için de biz ondan vazgeçtik. Yine havacılıkla ilgili bir şey düşünüyorduk. Onu da ikinci üniversite düşünüyor. Biz kalitenin artırılması için çalışmalar yapıyoruz. Hep söylediğimiz gibi buradaki öğrencilerimiz ´iyi ki Cumhuriyet Üniversitesi´nde öğrenci oldum, iyi ki buradan mezun oldum´ derlerse bu bizim için başarıdır." diye konuştu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER