Gündem

Köfteci Yusuf'tan Sonra Sivas'ta Gıda Skandalı: Üç Firma Sahte Ürünlerle Vatandaşı Kandırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini yayımladı. Listeye göre Sivas’ta üretim yapan 3 firmanın ürünlerinde uygunsuzluk tespit edildi.

Köfteci Yusuf'tan Sonra Sivas'ta Gıda Skandalı: Üç Firma Sahte Ürünlerle Vatandaşı Kandırdı
11-10-2024 12:33
SİVAS

Elif ELMALI

Tarım ve Orman Bakanlığı ülke genelinde sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ve markalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar ve markaları açıkladı.

3 MARKANIN ÜRÜNÜNDE TESPİT EDİLDİ

Farklı yağlar karıştırılan yağın zeytinyağı olarak piyasaya sürülmesi, peynire margarin katılması gibi taklit ve tağşiş yapılan hileli ürünler tek tek ifşa edildi. Listede Sivas’tan ise “Gülay Kıraç”, “Avar Gıda” ve “Kaydaş Gıda” olmak üzere 3 markanın ürünlerinde hile tespit edildi.

 TEREYAĞI DİYE BİTKİSEL YAĞI SATMIŞLAR!

Bakanlığa göre Suşehri’nde faaliyet gösteren “Pazarcı Gülay Kıraç” adlı firmanın “Gülay Kıraç” markalı tereyağında bitkisel yağ tespit edildi. Sivas Merkez ilçede “Avar Gıda” firmasının Avar Petekli Bal markasının “Tatlı Yonca Çiçek Balı (Dökme)” adlı ürününde ise “Prolin, Diastaz Sayısı, Fruktoz+Glukoz, Sakkaroz/Sukroz Oranı”nda uygunsuzluk tespit edildi. Şarkışla’da bulunan “Kaydaş Gıda”nın  Cemalzade markasının Tam Yağlı Ayçekirdeği Çeşnili Eritme Peynirinin 77 ve 44 parti seri nolu ürünlerinde de natamisin tespit edildi.

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞLAR!

2018 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan et ve süt ürünleri, takviye edici gıdalar ve benzer ürünler, bitkisel yağlar, bal, alkolsüz içecekler, baharat, çikolata, enerji içeceği üretiminde taklit ve tağşiş yapan işletmeler  listesinde Kaydaş Gıda'ya ait olan Cemalzade markasının tulum peynirine  bitkisel yağ kattıkları tespit edildilmişti. 


Editor : Elif Elmalı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER