Ahmet TIRPAN
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı´nın (KOSGEB) KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında projesi olanlara 700 milyon lira vereceğini ifade eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, ?İmalatçı KOBİ´lerimiz 300 bin lirası geri ödemesiz, 1 milyon liraya kadar destek alabilecek. İşini ve rekabet gücünü yükseltmek isteyen işletmelerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini bekliyoruz? dedi.
?1 MİLYON LİRAYA KADAR DESTEK VERİLECEK?
KOSGEB´in 2018 Yılı Teklif Çağrısı´nın yapıldığını hatırlatan Başkan Yıldırım, ?Toplam bütçesi imalat sanayi sektörü için 500 milyon lira, yazılım sektörü için 200 milyon lira olmak üzere toplam 700 milyon lira olarak belirlendi. Projesi olan ve başvurusu onaylanan KOBİ´lere, işletme başına 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon liraya kadar destek verilecek? diye konuştu.
SİVAS 5 MADDEDEN FAYDALANACAK
KOSGEB´in açıkladığı 6 maddelik destek paketinden Sivas´ın azami derecede faydalanabilmesi için 2 önemli stratejik konuyu pakete eklettiklerinin altını çizen Yıldırım, ?KOSGEB, her ilin rekabet avantajı ve potansiyeline go?re bu paketteki destekleri veriyor. Sivas´ta 3+2 sektörde faaliyet gösteren işletmelerin müracaatlarını kabul edebilecekti. Odamız, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), KOSGEB ve OSB Müdürlüğümüzün ortak çalışmasıyla bu paketi genişleterek, farklı sektörlerdeki işletmelerimizin de faydalanmasını sağladık. Bu desteklerden gıda ürünlerinin imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerinin imalatı, makine ve teçhizat hariç fabrikasyon metal ürünleri imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, bilgisayarların elektronik ve optik ürünlerinin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, hava ve uzay araçları ile ilgili makinelerin imalatı, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektöründeki işletmeler faydalanabilecek. İlimize ve işletmelerimize hayırlı olsun? açıklamasında bulundu.
ŞARTLARI
Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekiyor. 2017 yılı KOBİ beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacak. Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ´lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranıyor. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmıyor.
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENECEK
Çağrıda son başvuru tarihi 22 Haziran olarak belirlenirken, STSO ve KOSGEB işbirliğiyle önümüzdeki günlerde uzmanların katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
Editor : Haberpanelim