Gündem

Köy Köy Dolanıyor, Dert Dinliyor! Sivas’ta Araziler Boş Yatıyor!

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, köy ziyaretlerinde bulunarak çiftçilerin sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi. Sivas’ta halen ekim yapılmayan araziler olduğunu belirten Şimşek, “Bu arazilerin ülkemiz ekonomisine, üretimine kazandırılması gereklidir. Üreten köylerimiz için daha çok çalışmalıyız, daha çok gayret göstermeliyiz. Birçok ürünün üretimi için desteklemeler var, teşvikler var" dedi.

Köy Köy Dolanıyor, Dert Dinliyor! Sivas’ta Araziler Boş Yatıyor!
22-08-2024 10:46
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, gerçekleştirdiği köy ziyaretleri ile köylerdeki tarımsal faaliyetler ve hayvancılık konularında istişarelerde bulunuyor.

Başkan Şimşek; bu kapsamda  Akdeğirmen, Karahasan,  Korkut, Danışık, Girit, Kızılkale, Dipsizgöl, Çaylı, Çandır ve Bucak köylerini ziyaret ederek, muhtarlar ve üreticilerle bir araya geldi. Şimşek, ziyaretlerde köylerde tarımsal ve hayvancılık konularında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Şimşek, “Köy ziyaretlerimize devam ediyoruz. Aradan geçen zamana rağmen hala hiç ekim, dikim, biçim yapılmayan, bakir arazilerimiz var. Bu arazilerin ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine, üretimine kazandırılması gereklidir. Gezilerimizde gördüğümüz arazilerimiz özellikle nohut, yonca ekimi ile değerlendirilebilecek durumda. Ayrıca köylerimiz çevresindeki tepelerin ormanlaştırılması, ağaçlandırılarak kazandırılması önem arz etmektedir. Ayva ve tatlı badem ağaçlarının da bu köylerimizde dikimine başlanılmalıdır. Üreten köylerimiz için daha çok çalışmalıyız, daha çok gayret göstermeliyiz. Birçok ürünün üretimi için desteklemeler var, teşvikler var" dedi.


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER