Gündem

Kurban Dışında Keseceğimiz Şeyler de Var!

Mil-Diyanet Sen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş, “Bu bayramda kurbanın dışında keseceğimiz başka şeyler de var. Gelin bu bayramda başlayarak; gıybet etmeyi keselim, dedikoduyu keselim, yalanı keselim, iftirayı keselim, işlenmesi haram olan her türlü fiili keselim ve böylece sadece kurbanlarımızla değil, her halimizle bir ömür boyu Allah’a yakın olmayı gerçekleştirelim” dedi.

Kurban Dışında Keseceğimiz Şeyler de Var!
15-06-2024 08:45
SİVAS

Ömer ÜN

Manevi, İlkeli ve Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş, Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Kukuş, mesajında; “Bir Kurban Bayramı’na daha ulaştık ama maalesef sevinemeyeceğimiz bir bayram havası yaşayacağız. Çünkü Gazze’de, kardeşlerimiz, özelde 250 gündür, genelde ise terör örgütü İsrail’in kurulduğu günden beri kurban ediliyorlar. Bu yüzden bu bayramda maalesef hüzün içinde olacak ve kadın, çocuk demeden hunharca öldürülen kardeşlerimizi hatırlayacağız. Kurban, Allah’a yakın olmanın adı ve yakın olma arayışıdır ama kardeşlerimiz bu halde iken ve biz Müslümanlar, onları yaşamış oldukları zulümden ve katliamdan kurtaramamanın çaresizliğini yaşarken, bu utanç içinde keseceğimiz kurbanlarla Allah’a nasıl yaklaşacağız? Doğrusu bunu merak ediyoruz.  Keseceğimiz kurbanlar bizi Allah’a yaklaştırırken, insanlığımızı daha da derinleştirmeli, merhamet duygularımızı harekete geçirmeli, kendimize ve Müslüman kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olmalıdır. Tek bir ilah olan Allah’ın adıyla kestiğimiz kurbanlarımız vesilesiyle bayramlarımız, mü’min kalpler arasında ülfet ve muhabbeti gerçekleştirmeli, Allah’a yaklaştırdığı gibi bizi hangi coğrafyada yaşarsa yaşasın tüm Müslümanları birbirine de yaklaştırmalı ve yakınlaştırmalıdır. Rengine ve ırkına bakmadan haritada yerini dahi bulamadığımız yerlerde yaşayan tüm kardeşlerimizi sevmemize ve böylece hep birlikte cennete girmemize sebep olmalıdır” dedi.

 

“Bayramlarımız, her yıl Müslümanlık şuurumuzu güncelleyen, tek bir millet olma irademizi hep canlı tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günleri olduğu için, bayramda gönlümüzü herkese açmalı, barışmalı, kucaklaşmalı, sevinç ve mutluluğumuzu paylaşarak bayramlaşmalıyız” diyen Kukuş, “Kurban kesemeyen kimselerin de var olduğunu düşünerek, kurbanlarımızın etlerini sosyal medyada değil, ikram ettiğimizin kim olduğuna bakmadan gerçek anlamda ikram ederek paylaşmalıyız. Kurban paylarını paylaşarak onlara İslam’ın güzelliğini de götürmeli ve kazandıklarımızın, gerçek manada paylaştıklarımız olduğunu unutmamalıyız. Müslümanlar olarak Kurban Bayramı dolayısıyla ulaşabildiklerimizin bayramını kutlayacağız ama göremediğimiz, ulaşamadığımız ancak varlığını bildiğimiz ve gönül coğrafyamızda yaşayan, darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, özellikle bugün Gazze’de zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi bu bayram vesilesiyle daha çok hatırlayacağız. Onları dualarımıza katarak, onların dertlerine derman olmak, içinde bulundukları acılı durumdan kurtarmak ve yeniden özgürlüklerine kavuşmaları için önce dua ederek ve elimizden ne geliyorsa onu yaparak onlarla bayramlaşmış olacağız. Bu bayramda kurbanın dışında keseceğimiz başka şeyler de var. Kurban kesmek ibadettir, sevabı vardır ama kestiğimiz zaman ibadet sevabı alacağımız ve bir ömür boyu kesmemiz gereken fiiller de var. Gelin bu bayramda başlayarak; gıybet etmeyi keselim, dedikoduyu keselim, yalanı keselim, iftirayı keselim, işlenmesi haram olan her türlü fiili keselim ve böylece sadece kurbanlarımızla değil, her halimizle bir ömür boyu Allah’a yakın olmayı gerçekleştirelim. O’nun daima bizimle birlikte olduğunu her an hatırlayalım ki, hem dünyamız hem de ahiretimiz bayram olsun.  Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyor; kan, gözyaşı ve zulüm altındaki İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor tüm İslam aleminin ve Diyanet camiamızın bayramı mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER