Gündem

Kurban Öncesi Sivas'ta Denetim Arttı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli veterinerler   hayvan pazarlarını denetledi ve yol kontrolleri yaptı. Yol kontrollerinde, hayvanların taşınma koşulları ve sağlık durumları ile belgeler incelendi.

Kurban Öncesi Sivas'ta Denetim Arttı
14-06-2024 11:32
SİVAS

Ömer ÜN

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve güvenilir kurbanlık hayvan temin etmeleri amacıyla il genelinde sıkı bir denetim programı başlattı.

Program kapsamında, hayvan pazarları resmi veteriner ekipleri tarafından denetlendi ve yol kontrolleri yapıldı.

Araçların ekipler tarafından titizlikle denetlendiği yol kontrollerinde, hayvanların taşınma koşulları ve sağlık durumları ile belgeler incelendi.

İlde kurulan kurbanlık hayvan pazarlarında yapılan denetimlerde ise hayvan sağlığı ve refahını ön planda tutan ekipler, kurbanlık hayvanların veteriner sağlık raporlarını kontrol ederken, sağlık koşullarını da inceledi.

Konuyla ilgili olarak konuşan İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir kurbanlık hayvan temin etmeleri için gereken önlemlerin alındığını belirtirken, kurbanlık hayvan sevkiyatlarında yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER