Gündem

LİDER TARIM ÇOCUK KAMPINA YOĞUN İLGİ

LİDER TARIM ÇOCUK KAMPINA YOĞUN İLGİ

LİDER TARIM ÇOCUK KAMPINA YOĞUN İLGİ
03-06-2017 07:00


SİVAS

İlköğretim 4´üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı ´Lider Çocuk Tarım Kampı´ etkinliklerine Lütfi Abay ve Vali Reşit Paşa İlkokulu öğrencilerinden toplam 50 çocuk katıldı. Kamp süresince çocuklara, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda; atçılık, tarımsal kuraklık ve su kaynaklarının düzenli olarak kullanılması, bitki yetiştirme, doğal kaynakların korunması sürdürülebilirliğinin sağlanması ve hayvancılık konularında eğitimler verildi. 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından ´Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı´ olarak ilan edilmesi dolayısıyla eko tarım turizmi, çiftlik turizmi, köy turizmi ve ülkemizde kırsal turizm konuları eğitim ve etkinliklerle desteklendi.
Öğrencilere kamp süresince; Yıldız Dağı Kayak Merkezi, süt fabrikası, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çiftçi Uygulama Merkezi, hayvancılık işletmeleri gezdirildi.
Kampın sonunda öğrencilere İl Müdür Yardımcısı Musa Kalebayır tarafından ´Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Belgesi´ ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. (İHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER