Yaşam

Madımak’ta Ölenler İçin Şiir Yazdı

Sivas’ta yaşayan, Kahramanmaraşlı Cemil Şahan, Madımak Otelinde hayatını kaybedenlerin 31. yıl dönümü anısına bir şiir yazdı.

01-07-2024 11:34
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA 

Aralarında şairlerin, yazarların, halk ozanlarının da bulunduğu 35 vatandaş, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen elim olayda Madımak Otelinde hayatını kaybetmişti.

2006 yılından bu yana Sivas’ta yaşayan Kahramanmaraşlı şair 62 yaşındaki Cemil Şahan Madımak’ta hayatını kaybeden vatandaşlar anısına şiir yazdı.

Uzun yıllar Sivas’ta yaşayıp havasını, suyunu, insanını benimseyerek aidiyet duygusuna kapılan Şahan, “Sivas’ı da kendime memleket ettim. Burada öyle insanlar tanıdım, öyle dostluklar kurdum ki anlatsam sonu gelmez. Havası sert, insanı mert dedikleri doğrudur. Yıllarımı verdim, burada iş kurdum, buraya alıştım” dedi.

Vakit bulduğu her an şiir yazdığını söyleyen Şahan, “Şiir yazmayı seviyorum. İçimden geçenlerin bir kalem vasıtası ile kağıda dökülmesi bana huzur veriyor. Vakit buldukça şiirler yazıyorum ve bazen de özel olarak vakit yaratıyorum. Son şiirim Madımak Otelinde can veren kardeşlerimiz adına oldu. Yıllarca süregelen ‘Yananlardan mısınız, yakanlardan mısınız?’ şeklinde bir söylem vardı.  Biz ne yakan olduk, ne yanan. Biz söndürenlerdeniz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER