Gündem

MERAKÜM YILDIZ İLE ŞAHLANMALI

MERAKÜM YILDIZ İLE ŞAHLANMALI

MERAKÜM YILDIZ İLE ŞAHLANMALI
27-02-2018 06:00



FATİH TABUR
Yıldız Dağı civarında yer alan Meraküm bölgesinin küçükbaş hayvancılığa elverişli olduğunu ifade eden Çetindağ, bu bölgede yetiştirilen hayvanların "kendin pişir kendin ye" tarzı işletmelerle vatandaşa arz edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Meraküm civarında yaşayan vatandaşların hem genç olduğunu hem de tarım ve hayvancılıkla bağlarının güçlü olduğunu kaydeden Çetindağ, projenin hayata geçirilmesi noktasında siyasilerden destek istedi.

/resimler/2018-2/26/1701217927238.jpg
"SİVAS´IN TANITIMI
AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ"
Başkan Çetindağ, "Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, Meraküm bölgesine kuruldu. O bölgede tarım arazisi var ama çok fazla değil. Meraküm, genellikle küçükbaş hayvancılığa elverişli arazilerden oluşuyor. Bu bölgede küçükbaş hayvancılık üzerinde yoğunlaşmamız lazım. Meraküm, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi ile şahlanmalı. Bu bölgeye ´kendin pişir kendin ye´ tarzı restoranlar yapılmalı.

/resimler/2018-2/26/1711042938893.jpg

Kayak merkezine gelen insanlar yol üzerinde bu nimetten faydalanmalı. O yörede bu işi yapabilecek kapasitede insan sayısı çok fazla. Bu hem kayak merkezimizin gelişmesini sağlar hem de ilimiz hayvancılığına büyük katkı sunar. Sivas´ın tanıtımı açısından da çok önemli. O bölgenin köyleri diğer köylere göre daha kalabalık, o bölgenin insanları topraklarına daha bağlı, oradaki çiftçilerimiz diğer köylere göre daha genç. Bunlar hep lehimize olan durumlar.  Bu yöreyi destekleyip Yıldız Dağı ile bütünleştirmemiz gerekiyor. O yöreden başlanılarak küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesini, canlandırılmasını istiyoruz. Sayın Bakanımızdan ve milletvekillerimizden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER