Gündem

MERDER’e Tebrik ELBEY’e Tepki!

MERDER, her yıl geleneksel olarak düzenlediği birlik festivalini bu yıl İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırım nedeniyle yapmama kararı aldı. MERDER yönetiminin olumlu karşılanan kararına karşı Elbeyliler Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festival yapacak.

MERDER’e Tebrik ELBEY’e Tepki!
16-08-2024 14:09
SİVAS

Ömer ÜN

Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MERDER) her yıl gerçekleştirdiği birlik festivalini bu yıl İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım nedeniyle yapmama kararı aldı. Dernek Başkanı Faruk Poyraz, 2023 yılında “asrın felaketi” dolayısıyla erteledikleri festivali bu yıl da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları dolayısıyla yapmadıklarını belirtti.

İNSANİ OLARAK UYGUN GÖREMEDİK

MERDER Başkanı Poyraz, “MERDER olarak 12 Temmuz 2022 yılında 13’üncü büyük bir ilgi ve katılımla düzenlediğimiz Geleneksel Birlik Festivalimizin 14’üncüsünü geçen yıl asrın felaketi olan Kahramanmaraş Depremi nedeniyle gerçekleştirememiş ve bu yıla ertelemiştik. Bu yıl ise, hemen yanı başımızda ‘asrın soykırımı’ diyebileceğimiz; bırakın çocukları, yaşlıları, kadınları; daha anne karnındaki bebeklerin bile Siyonistler tarafından ‘kasten ve vahşice’ gözlerimizin önünde katledildiği bir dönemde böyle bir festivali icra etmeyi insani ve vicdani olarak uygun göremedik” dedi.

ELBEYLİ DERNEĞİ “SOYKIRIM”  DİNLEMEDİ

28 köy ve 1 beldeden oluşan MERDER, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak festivali ertelerken Elbeyliler ise bu yıl da festival yapma kararı aldı. Pazar günü Çallı köyünde gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Elbeyli Türkmen Festivali bazı kesimlerden tepki topladı. Toplumsal olaylara karşı hassas olunması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, MERDER yönetimini tutunduğu tavırdan dolayı tebrik ederken Elbeyli Derneği yönetimine ise serzenişte bulundu. 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
İlyas KARAHAN 2 ay önce
Elbeyli Derneği 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ilk gününden itibaren depremzede kardeşlerimizin yanında olmuş, deprem nedeniyle zarar gören kişilere tırlar dolusu yardım göndermiş, daha sonra AFAD ile işbirliği yaparak Elbeyli yöresinin hayırsever insanları kenetlenmiş Gaziantep Nurdağı ilçesine konteyner kent kurmuştur. Daha sonra depremzede öğrencilere burs vermiştir. Hal böyleyken bizlerin hassasiyetini sorgulamak kimsenin haddide hakkında değildir. Elbeyli yöresi vatanına milletine bağlı insanlardır. Dünyada zulüm gören milletlerin her daim duacısı ve destekçisidir. Bu açıklamanın ve bu haberin bizim üzerimizde tutmayacağını herkes bilmelidir.
Yaşar rende 2 ay önce
Helal olsun fark başkan adamsın
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER