Politika

Mustafa Destici AK Parti'nin 750 TL'lik Vergisini Böyle Savundu!

Geçtiğimiz aylarda kızını torpille TBMM'ye aldırdığı iddialarıyla gündeme gelen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici , AK Parti'nin 750 liralık kredi kartı vergisini savunurken tepki çeken ifadeler kullandı.

Mustafa Destici AK Parti'nin 750 TL'lik Vergisini Böyle Savundu!
13-10-2024 13:05
SİVAS

AK Parti'nin Savunma Sanayi Fonuna destek adı altında getirmeyi planladığı ve kamuoyunda büyük tepkiye neden olan vergi kalemlerine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tepki çekecek  sözlerle sahip çıktı.

AK Parti'nin TBMM’ye sunduğu Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında, vatandaşlardan yeni vergi kalemleri alınmasın planlanıyor.

100 BİN TL ÜSTÜ KREDİYE 750 TL VERGİ

100 bin lira üstü kredi kartı limiti olan vatandaşlardan 750 lira destek dahil; kol saatlerinden dronlara kadar bir çok farklı kalemden alınması planlanan yeni vergilere dair tartışmalar sürüyor.

"VERMEZSEN SONUN SURİYE, IRAK, FİLİSTİN GİBİ OLUR"

Tartışmalara dahil olan BBP lideri Destici, alınması planlanan yeni vergilere sahip çıkarken; eleştirenleri ise tuhaf sözlerle hedef aldı:

"100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu? Onların derdi, biliyorsunuz, bunların takımı savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyor, bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı, Batıyı, Ermenistan’ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye’yi savunduklarını görmedik. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına saklanarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar. Benim tavsiyem şu: onun vermediği 750 lirayı da biz veririz; bu millet verir. Bu millettin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasın da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin."

Öte yandan Destici, kızını TBMM'de torpille ieş sokmuştu. Haberin detayı aşağıda.. 

Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER