Gündem

Sivas'ta İptal Edilen Fuarın Yetkilisi Konuştu: 2 Bin Liralık Ürünü 200 Liraya Sattığımız İçin Şikâyet Edilmek Bizleri Üzdü

Fuarı düzenleyen firma yetkilisi Yasin Tütüncüoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada; “Fiyat olarak mağazada 2 bin lira olan ürünleri biz 200 liraya 300 liraya getirip burada sattığımız için yerel esnaflardan tepki gördük. Kadınlara uygun fiyatlı ürün satıyoruz diye şikayet edilmek bizleri üzdü” dedi.

25-06-2024 12:40
SİVAS

Ayşe KUŞKAYA

Sivas’ta 26-30 Haziran tarihleri arasında Ticaret ve Sanayi Odasının izni ile yapılması planlanan giyim fuarı iptal edildi.

Özellikle kadınların büyük heyecanla beklediği fuarın iptal edilmesi tepkiyle karşılandı.  Fuarı düzenleyen firma yetkilisi Yasin Tütüncüoğlu, Sivas İrade Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

 Vatandaşlara uygun fiyatlı ürünler sunmayı amaçladıklarını dile getiren Tütüncüoğlu, fuarın iptal edilmesinden dolayı üzüldüklerini söyledi.

Tütüncüoğlu, “Türkiye'nin 40’tan fazla şehrinde belediyelerle, yerel yönetimlerle, STK'larla uygun fiyatlı kadın giyim, özellikle tesettür giyim ürünleri satan bir festival yapıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır birçok şehirde biz bunları halka açık, kamuya uygun yerlerde yapıyoruz ve kadınların da çok büyük ilgisi oluyor. On binlerce kadın festivalimizden uygun fiyatlı ürünler alabiliyor fakat yarın Sivas’ta açacağımız festival öncesi uygun ürün satıyoruz diye 2 esnaf şikayetçi olmuş. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine gitmişler. Esnaf Odası Başkanı da Belediye Başkanına baskı yapmış ve neticede bizim fuarımızı iptal ettirdiler. Biz de şu an toplanıp gitmeyi düşünüyoruz. Bu haksızlık. Biz on binlerce kadına kaliteli, uygun fiyatlı ürünler temin ediyoruz. Farklı şehirlere belediyelerle beraber bu işi yapıyoruz. Belediye bize servis veriyor, otobüs veriyor, reklam duyurusu yapıyor, belediye başkanı açılışa geliyor ama Sivas'ta biz bunu göremedik. Tam ters bir tepkiyle karşılaştık. Bu yüzden de çok üzgünüz. Fiyat olarak mağazada 2 bin lira olan ürünleri biz 200 liraya 300 liraya getirip burada sattığımız için yerel esnaflardan tepki gördük. Bazı esnaflar çok uyguna satıyorlar diye tepki göstermişler. Halbuki biz halka hizmet veriyoruz. Kadınlara uygun fiyatlı ürün satıyoruz diye şikayet edilmek bizleri üzdü” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Süleyman 2 gün önce
Halkımıza çok güzel fuar yapılması güzel degilmi 2,3 tane kendi bilmezler ucuz verecekler diye karşı geliyorlar onların demesiyle mi oluyor BU SİVAS'A SAHİP CİKACAK YOKMU BU İSLERE DUR DUR DİYEN YOKMUUUU
Ahmet 2 gün önce
Sivas belediyesi yokmu bu rezilliğe bir cevabiniz yazıklar olsun size.
muro 3 gün önce
esnaf nasıl kazık atacak halka vali falan iş yaptım sanıyor şimdi.3 tane esnaf değil halkın düşünülmesi lazımdı".
Murat 3 gün önce
Belediye seçimlerinde yazık oldu Sivas aher taraf pislik içinde emeklinin tepkisi sayesinde
Turan Duman 3 gün önce
Sayın demirgil esnafı düşündüğün kadar halkı da düşün esnaf gruplarında tarife belirlerken maşallah önüne hiç yokuş gelmiyor kaba kaba sallıyon özellikle sanayi tarife lerinde
Kürşat 3 gün önce
Rezalet be! Sonra Sivas niye gelişmiyor deniyor. En ufak rekabetin olmadığı büyük bir köy olduk! Hem şehir geri kalmış durumda hemde hayat pahalılığı büyükşehirlerle yarışıyor. Bu belediye başkanıda gerçekten ne yaptığının farkında değil. Seni halk oraya getirdi, sende kalktın halkın ucuza alışveriş yapmasına engel oldun!
Eset Ataseven 3 gün önce
Sivas için ne yapılsa herşeye karşı çıkıyorlar gelen yerel yönetim Halk için çalışmıyor gerçekten Sultan şehrimiz sahipsiz
Baba mehmet 3 gün önce
Konuyu fazla bilmiyorum ama demeç doğruysa başkan gittikçe halktan uzaklaşıyor her geçen gün bir yanlış yapmaya devam ediyor ,Muhsin başkanın partisinin başkanına yakışmayacak işler yapıyor ama elbet hesap sorulur.
Baba mehmet 3 gün önce
Konuyu fazla bilmiyorum ama demeç doğruysa başkan gittikçe halktan uzaklaşıyor her geçen gün bir yanlış yapmaya devam ediyor ,Muhsin başkanın partisinin başkanına yakışmayacak işler yapıyor ama elbet hesap sorulur.
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER