Ekonomi

Sivaslı Çift El Ele Vererek Ülke Ekonomisine Katkı Sunuyor 

Sivas’ta yaşayan ve 25 yıldır yumurta üretimi sektöründe faaliyet gösteren Yılmaz Adıslıoğlu ve eşi Tuğba Adıslıoğlu azmiyle tüm çiftlere örnek oluyor. Tesiste günlük 24 bin adet yumurta üretildiğini söyleyen Yılmaz Adıslıoğlu, “Eşimle birlikte 11 yıldır burada çalışıyoruz” dedi.

05-09-2024 10:58
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Sivas’ta 25 bin kapasiteli yumurta işletmesinde günde 24 bin adet yumurta üretimi yapılıyor.

Tavukların beslenmesi işletme içerisinde bulun yem üniteleri aracılığıyla el değmeden yapılırken yem üretimi de yine aynı işletme tarafından sağlanıyor.

25 yıldır yumurta üretim sektöründe hizmet verdiğini belirten Yılmaz Adıslıoğlu, “Evlendikten sonra eşim de benimle birlikte emek vermeye başladı. Eşimle birlikte 11 yıldır burada çalışıyoruz. 2 kızımız var ve ikisi de burada büyüdü. Biz ailecek burada çalıştık. Hayvanlarımız bize bir günlükken geliyor. Civciv binasında 16 haftaya kadar onları yetiştiriyoruz. 16. haftada buraya naklediyoruz, 20. haftada üretime başlıyoruz. Bizler yem üretimini de kendimiz yapıyoruz. Hayvanlar 20. haftada yumurtlamaya başlıyor ve elde edilen ürünler gramajına göre piyasaya sürülüyor. Kendi memleketimizin üretimini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İşletmede bir günlük üretimin 24 bin adet olduğunu dile getiren Adıslıoğlu, “Kapasitemiz 25 bin 200 adet ve 25 bin 200 adet de karşı binamızda var. Bir binada elde edilen günlük üretim 24 bin. Bu aynı şekilde diğer bina için de geçerli” dedi.

İşletmenin ilimiz için örnek bir işletme olduğunu söyleyen Tuğba Adıslıoğlu ise şu ifadelere yer verdi:

“Genelde günlük yumurta üretiminden elde edilen ürünler toplanıyor ardından mıntıka temizliği yapılıyor sonrasında paketleme oluyor. Depomuz Toptancı Sitesinde. Kadın olarak burada çalışmam benim için biraz zor oluyor, gelenler şaşırıyor.”

 


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER