Eğitim

ÖĞRENCİLERİMİZİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

ÖĞRENCİLERİMİZİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

ÖĞRENCİLERİMİZİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
20-01-2018 06:00


HAYRULLAH AĞKAŞ
Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve kitap okuma seferberliği kapsamında Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclislerinin yürüttüğü "Annem Varsa Ben de Varım" adlı kitap projesi hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Sivas Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Anakız Yörük ve Mehmet Başçil katıldı.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen programda ilk olarak Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri ´Kadıburhaneddin ile Biz Hep Beraberiz´ marşını seslendirdi. Büyük beğeni toplayan marşın ardından ´Annem Varsa Ben de Varım Projesi´nin tanıtımı Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Anakız Yörük tarafından yapıldı.
"PROJENİN MERKEZİNDE VELİ
VE ÖĞRETMENLERİMİZ VAR"
Projenin başlaması ve gelişmesi hakkında konuşma yapan Vali Davut Gül eğitimcilere seslenerek, "Kadıburhaneddin Öğrenci Meclislerini oluşturmuştuk. ´Annem Varsa Bende Varım Projesi´ başladı, kitaplarda okullara ulaştırıldı. Bu projenin merkezinde veli ve öğretmenlerimiz var. Öğrencilerimiz okuyor ancak bunu sağlayan öğretmenlerimiz ve velilerimizdir. Kitap okunmaya başlandıktan sonra çok olumlu geri dönüşler aldık. Bazı okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin çok güzel uygulamaları var. Örneğin öğretmenlerimiz akşamları velilerimizi ziyaret ederek öğrenci ve veli kitap okurken yanında bulunuyor. Bu çok güzel bir uygulama. Hem velileri, öğrencileri evinde görmüş oluyorsunuz hem de kitap okumaya eşlik etmiş oluyorsunuz." dedi.
Uygulanan bu proje ile öğrencilerin kütüphanelere ve kitapçılara daha sık gitmeye başladığını ifade eden Vali Gül, "Kitabın kokusunu hissetmek, kitabı görmek çok önemli. Bu süreçte sizler ağabeylik, ablalık yaparsanız okumaya daha kolay alışacaklardır. Bu projeyi sizlerin hakkıyla yerine getireceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında her bir sınıfın sorumlusu ile dört öğrencilik küçük bir meclisin bulunduğunu hatırlatan Vali Gül, "Bu uygulamanın öğrencilerin fikirlerinin dikkate alınması açısından önemli olacağını düşünüyoruz. Ayrıca sizlerle beraber sınıf için bir şeyler üretilmesini ve önerilerin sunulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
PROJE SOSYAL MEDYADA
Proje bünyesinde sosyal medya hesaplarının oluşturulduğunu dile getiren Vali Gül, "Aramızdaki iletişimin güçlü olması gerekiyor. Bunu rutin toplantı ya da proje olarak düşünmeyin. Bu projeye inanıyoruz ve bu projeye ciddi emek harcadık, bunun da karşılığını almak istiyoruz. Karşılığını alabilmemiz için de öğretmenlerimizin şimdiye kadar olduğu gibi üzerine düşeni yapmasını istiyoruz." diye konuştu.
Vali Gül programın başlangıcında okunan marş için BİLSEM öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Vali Gül,"Artık marşı, logosu ve sosyal medya hesapları olan bir meclisimiz var. Kitap okuyan ve okuduklarını yazan meclisimizin yeni projeler üretmesini de istiyoruz. Kültürel değerlerin ve şehrimizin tanıtıldığı, çocuklarımızın mutlu olduğu çalışmalar bekliyoruz. Bu projede isteksiz kalmayalım çünkü sizleri seviyoruz Bu işi sahiplenmemiz gerekiyor. Okulları gezerken sınıflarınızı ziyaret edeceğiz. Sınıflarda dört öğrencinin oluşturduğu meclisin neler yaptığının farkında olmasını istiyoruz. " dedi.
OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU
Daha sonra ´Otizm Spektrum Bozukluğu´ paneline geçildi. Yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden; etkileşim ve iletişim alanında belirgin gecikme, sapma ve kısıtlayıcı ilgi alanları ile kendini gösteren karmaşık gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanan ´Otizm Spektrum Bozukluğu´ ile ilgili panelde Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mete Çaykuş, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ayla Uzun ile Yrd. Doç. Dr. Seda Aybüke Sarı konuşmacı olarak katıldı.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER