Eğitim

Öğrencilerin Uçuş Heyecanı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencisi, kurumun İnönü ilçesindeki tesislerinde planör, mikro light ve yamaç paraşütü etkinliklerine katılarak ilk kez uçuş heyecanı yaşadı. THK Üniversite Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, üniversite öğrencilerine havacılığı sevdirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Milletimize ait olan bu kurumun etkinliklerini öğrencilerimize daha çok duyurup bundan sonra da geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilerin Uçuş Heyecanı
13-10-2024 15:17
SİVAS

THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi, THK Üniversitesi öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Üniversite öğrencileri eğitim merkezi tesislerini gezerek, eğitimlerle ilgili bilgi alırken, birçoğu ilk kez sportif havacılık araçlarına binerek uçuş heyecanı yaşadı. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, üniversite öğrencilerine THK’nın eğitimlerini daha çok tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, “Eğitim-Öğretim yılımızın ilk Ankara dışı etkinliğini Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezine yaptık. Öğrencilerimize Türk Hava Kurumu’nun hava sporlarını sevdirme noktasındaki misyonu çerçevesinde yaptıklarını göstermek ve onları hava sporları alanında bilgilendirmek, deneyim sahibi olmaları için burada bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmı planör, mikro light ve yamaç paraşütü gibi hava sporları araçlarıyla uçma deneyimini gerçekleştirdi. Bu tip etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek. Biz aslında 1925 yılında Atatürk tarafından kurulmuş olan ve millete ait olan bu kurumu, bu doğrultuda tanıtmak ve aidiyet duygusunu geliştirmek amacındayız. Milletimize ait olan bu kurumun etkinliklerini öğrencilerimize daha çok duyurup bundan sonra da geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İnönü eğitim merkezine gelen üniversite öğrencileri uzman pilotlar ve eğiticiler eşliğinde sportif havacılık araçları olan planör, mikro light ve yamaç paraşütü deneyimleyerek uçuş heyecanı yaşadı. (DHA)


Editor : Demirören Haber Ajansı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER