Gündem

Okullarda güvenlik tedbirleri artırıldı

Okullarda güvenlik tedbirleri artırıldı

Okullarda güvenlik tedbirleri artırıldı
01-01-2018 06:00


SİVAS AHMET TIRPAN
Sivas Valisi Davut Gül ve Eşi Gülden Gül hanımefendi yılın son hafta sonunu Mustafa Kemal Atatürk Sağlık Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile kahvaltıda buluştu. Okul Müdürü Savaş Korkmaz ziyaretlerinden dolayı Vali Gül ve eşine teşekkür etti.
Vali Gül, öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan kapsamlı okul güvenliği ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Okul güvenliğinin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Gül, "Okullarımızın güvenliği ile ilgili yeni tedbirler aldık. Bu çalışma Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın bir projesidir. Sivas´ta 70 tane okulumuzun kamera alt yapısını hazırlayarak kent güvenliği sistemi ile entegre çalıştırıyoruz. Böylece okuldaki kameralarımız aracılığıyla emniyet müdürlüğümüz 24 saat boyunca okullarımızı izleyebilecekler. Ayrıca okullarımıza güvenlik personeli de görevlendirdik" dedi.

"BÖLGE DEĞİŞİMİ OLABİLİR"
Sağlık Meslek Lisesi´nin mevcut binası hakkında da bilgi veren Gül, "Bina ile ilgili sıkıntılarınızın olduğunu biliyoruz. Okullarımızın sınavla alınanları belli olduktan sonra bir planlama yapılacak. Muhtemelen bu okulumuzu başka bir bölgede eğitime devam ettirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"BAŞARILI ÖĞRENCİLER YURTDIŞINA"
Toplantıda Vali Gül, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesi hakkında da bilgi verdi. Proje ile öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının sağlanması ve yazabilme yeteneğinin geliştirilmesini planladıklarını belirten Gül, "Güzel yazan çocuklarımızın kitaplarını bastıracağız. Başarılı olan öğrencilerimizi yılsonunda yurt dışına göndereceğiz." ifadelerini kullandı.
Vali Gül ve eşi Gülden Gül hanımefendi öğrenci ve öğretmenlerle yakından ilgilendiği program karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER