Gündem

Özbelsancıların Temsilcisi Konuştu: Derdimiz Makam Değil, İşçinin Yanındayız!

Belediye İş–Sendikası Sivas Şube Başkanı Ahmet Oktay Evren ve yönetim kurulu üyeleri Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Taner Karabal’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Evren, “Bizim derdimiz bir mevki, makam arayışı değildir. Biz işçinin yanındayız, işçinin arkasındayız” dedi.

Özbelsancıların Temsilcisi Konuştu: Derdimiz Makam Değil, İşçinin Yanındayız!
12-06-2024 11:13
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

Geçtiğimiz günlerde “Belediye’de Sendika Savaşları!” başlıklı haber ile 2 bin Özbelsan personelinin bulunduğu belediyede, işçilerin  yoğun bir şekilde HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasından TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Belediye İş–Sendikasına geçtiklerini kamuoyuna duyurmuştuk.

 2 bin Özbelsan personelinin şu an için bin 500’ünü bünyesinde barındıran Belediye İş–Sendikasının Sivas Şube Başkanı Ahmet Oktay Evren, Başkan Yardımcıları Kürşad Çelik ve Bilal Yıldırım ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.

 Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Taner Karabal ile görüşen Evren, makam için değil hizmet için yola çıktıklarını söyledi.

ÖZBELSANCININ HAKKINI KORUMAYA TALİP OLDUK

 Özbelsan personelinin hakkını korumayı düstur edindiklerini söyleyen Evren, “Öncelikle bizi dinlediğiniz için, zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Biz Sivas Belediyesi Özbelsan çalışanları olarak yaklaşık 20 yıldır HAK-İŞ Sendikası'na bağlı Hizmet-İş Sendikasının üyesiydik fakat görülen lüzum üzerine ve yapılan sendika anlaşmaları sebebiyle gerekli verimi, sendikacılık anlamında işçi olarak alamadık.  Geçen dönemlerde de mevcut sendika başkanımızın karşısına aday çıkartmamızın sebebi ne bir koltuk arayışı, ne de bir makam mevki sevdası uğrunadır. Bizim derdimiz işçimizin hakkını, hukukunu koruyabilen bir sendika anlayışının ortaya konulmasıydı. Biz de bu uğurda mücadele ettik ama sürecin mevcut sendikayla gitmeyeceğini gördük. Mevcut sendika başkanının da bu konuda bize karşı uyumlu olmayacağının anlaşılması üzerine belediyede çalışan Özbelsancı arkadaşlarımızla beraber Belediye İş Sendikasını kurma yolunda ilerledik. Yaklaşık 20 günlük süre zarfı içerisinde 2 bin personelimizin bin 500’ünü üye yaparak Belediye İş-Sendikası'nı burada aktif hale getirdik. ‘Mahkemeye verilecek’, ‘Bu süreç uzayacak’, ‘Özbelsancının hakkı  korunmayacak’ diye söylentiler var.  Biz bu bütün araştırmaları bir mevki, bir koltuk arayışı için değil Özbelsancının hakkını korumak için yaptığımızı en başta da beyan ettik. Bu süreçte de en etkili olabilecek sendikayı TÜRK-İŞ olarak gördük ve bin 500 kişilik sayımız var. Allah'ın izniyle bin 700, bin 800’lere de ulaşacağız çok yakın bir zamanda. Biz Belediye İş-Sendikası olarak, Özbelsancının hakkını, hukukunu korumaya talip olduk. Bir mevki makam arayışında değiliz. Bu konuda Özbelsancı arkadaşlarımızın hepsinin içinin ferah olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Eski Belediye Başkanımız Temel Karamollaoğlu döneminde sendikadan dolayı yaşanan süreçler anlatıldı. Mahkemeye itiraz halinde bu süreçlerin 3 yıl uzamayabileceği söylendi. Yalnız kaçırdıkları bir nokta var. 1992-1993 yılında gerçekleşen bu olayda üyelikler sendika istifası, noter huzurunda yapılırdı ama şu anki geldiğimiz teknolojiyle beraber e-Devlet üzerinden istifa edilip hemen bağlı olduğu sendikanın sistemine düşmektedir. Yarın mahkemeye verdikleri takdirde de çekişmeli bir şey söz konusu değildir. 2 bin kişilik mevcut personelin bin 500’ünü hanemize katmış bulunmaktayız. İtiraz ettiğinde de yakalayabileceği bir tutar yoktur. Bu konuda Özbelsan çalışanlarımızın hepsinin içi ferah olsun. Biz mevcut sendikadakiler gibi oturalım, bu koltuk bizim olsun derdinde değiliz. Biz buradan kalkmayalım gibi bir anlayışa sahip değiliz. Hakkı koruyabilmek adına biz bu işe talip olduk. Allah'ın izni, keremiyle de Özbelsancının hakkını, hukukunu sağlayacağız” dedi.

İŞÇİNİN YANINDAYIZ

Belediye İş–Sendikası Sivas Şube Başkanı Evren, konuşmasının devamında “Mevcut sendikada aracılarla beraber bize ‘Gelin mevcut sendikanın içerisinde yönetimi size devredelim’ demişlerdir ama bizim derdimiz bir mevki, makam arayışı değildir. Biz işçinin yanındayız, işçinin arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabal ise sendika yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kerim Dinler 1 hafta önce
İnşallah enkısa zamanda Belediye iş sendikası iş başına gelecek çoğunluğu sağladık yıllardır doğru düzgün hakkımızı savunamayan hizmetiş gidecek gitti zaten yeni sendikamız hayırlı uğurlu olsun geçmiş dönemde tehdit ettirdiler bizleri başka sendikaya geçersek görev yerlerimizin değişmesi rütbe sökme gibi tehditler aldık hatta işten atılacağımız söyleyendi şimdi belediye başkanımız sayın Adem uzun herkes istediği sendikaya üye olabilir dedi ve göç başladı kimse mevcut sendikadan memnun değil yeni sendikamız hayırlara vesile olmasını diliyorum Rabbim yollarını yolumuzu açık etsin inşallah Ahmet Oktay Evren başkanımızın yanındayız yolu açık olsun inşallah
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER