Gündem

"Gönül Huzuru ile Emaneti Teslim Ediyorum"

Prof. Dr. Hakan Yekbaş, “Rabbime hamdü senalar olsun ki gönül huzuru ile emaneti teslim etmenin onurunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum” dedi.  

"Gönül Huzuru ile Emaneti Teslim Ediyorum"
26-09-2024 12:41
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU

Prof. Dr. Alim Yıldız döneminde  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı ve genel sekreter olarak görev yapan Prof. Dr. Hakan Yekbaş, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Yekbaş,  “2016 yılında göreve başlarken Rabbimden emaneti doğrulukla üstlenmeyi ve teslim etmeyi nasip etmesini niyaz etmiştim. Rabbime hamdü senalar olsun ki gönül huzuru ile emaneti teslim etmenin onurunu ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Üniversitemize ve şehrimize hizmet etmeyi nasip ettiği için yüce Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Üniversitemizde 4 yılı Genel Sekreter, dört yılı ise Rektör Yardımcısı olarak uhdeme tevdi edilmiş olan görevleri ifa etme şerefine nail oldum. Bu süre içinde dünya hayatı gibi bütün makam ve mevkilerin geçici olduğunu unutmamaya, arkamızda salih ameller ve hoş sadalar bırakmaya ve bütün işlerimizi ibadet telakki ederek Hakk rızasına uygun hareket etmeye gayret ettim. Üniversitemizin fizikî yapısı, idari işleyişi, eğitimi ve bilimsel yönünü geliştirmek adına birçok önemli projenin hayata geçirilmesinde rol aldım. Tabii ki vazifemiz esnasında hayırlı ve güzel işlere imza attığımız gibi hatalarımız, eksiklerimiz de olmuştur. Elbette yapılanların takdiri Cumhuriyet Üniversitesinin değerli personeline aittir.  Bu vesileyle şahsıma şehrimize ve üniversitemize hizmet etme fırsatını veren ve sekiz yıl boyunca yakînen çalıştığım kıymetli hocam Prof. Dr. Alim Yıldız’a şükranlarımı sunuyorum. Görev sürem içinde her daim istişare hâlinde bulunduğum değerli yol arkadaşlarıma, senato üyelerimize, hastanemiz yönetimi, doktorları ve çalışanlarına, BAP komisyonu üyelerine, Eğitim Komisyonu ve Kalite Komisyonundaki hocalarımıza, akademisyen dostlarıma, kıymetli daire başkanlarımıza, idari personelimize ve öğrencilerimize teşekkür etmeyi yerine getirilmesi gereken bir vazife addediyorum. Yoğun mesaime karşın bana her zaman anlayış gösteren ve dualarıyla güç veren sevgili aileme, bilhassa bir eşin fedakârlıklarının ötesinde bir dost ve yoldaş olarak hep yanımda olan, evlatlarıma yokluğumu hissettirmeyen kıymetli eşime ve can parelerim evlatlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Üniversitemiz rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Şengönül Hocama ve ekibine başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Hayırlı ve güzel işler yapmayı nasip etsin” dedi.  


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Hoş sadadan kulağı çınlayan biri 4 hafta önce
İbadet telakki etmişmiş, hak rızasına uygun hareket etmeye gayret etmişmiş. Bilmesek inanacağız. Kampüse 4 gündür bir huzur hakim. İnsanların yüzünde bir mutluluk var artık. Nolur böyle ortaya çıkıp ta kendinizi hatırlatmayın. Unutmak istiyoruz.
Hakan AKBABA 4 hafta önce
Cebini doldurmanin onurunu yaşıyor olmalı.universiteyi babalarının çiftliği gibi kullandınız. Arkasi olmayan Bir Allah in kulu üniversiteye giremedi. Kpss den atanamayanlar kulübü oldu scu.
Sukur ki AHİRET VAR !
Azam 4 hafta önce
8.yıl bu şehrin geleceğini mahfettiniz birde çıkıp hizmet ettim diyorsunuz. Yaptığınız tek iş ellerinizi müdür yapmak oğlunuzu, gelininizi işe almak, hısım akrabayı doldurmak oldu. Hele çogu son dönemde işe girenlerin soy isimleri yıldız olmuştur. 8 yıl bu üniversite her alanda geriye gitmiştir.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER