Gündem

"Milletin Zaferi" 8 Yaşında!

Fetullahçı Terör Örgütü´nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yarın birtakım anma programları düzenlenecek.

"Milletin Zaferi" 8 Yaşında!
14-07-2024 00:05
SİVAS

Erkan YILDIZ

“Milletin Zaferi” teması ile gerçekleştirilecek etkinliklerde milletin dirayetli duruşu ile bastırılan kalkışmada şehadet şerbetini içen 251 vatan evladı için dualar edilecek, Türk milletinin birliği ve dirliği bir kez daha yüksek sesle haykırılacak.

“MİLLETİN ZAFERİ” SERGİSİ AÇILACAK

Sivas’ta, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları 15 Temmuz Şehitleri anısına Yıldız Dağı’na tırmanma programıyla başladı. 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında yarın ise Atatürk Kongre Müzesi Binası’nda saat 10.00’da “Milletin Zaferi” adlı resim ve fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirilecek.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLECEK

Saat 10.45’te il protokolü Polis Şehitliği, Garnizon Şehitliği ve İlk Şehitliği ziyaret edecek. 15 Temmuz’da vatanı için gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içen vatan evlatları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için öğle namazı öncesi Ulu Camii’nde mevlidi şerif okutularak dua edilecek.  Mevlit programının ardından Saat 14.30’da ise Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde “Milletin Zaferi” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLECEK

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yürüyüş ve anma programı ile sürecek. Saat 20.30’da tren garından Atatürk Kongre Müzesi bahçesine yürünecek. Burada saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunacak İstiklal Marşı ile başlayacak programda Kur’an-ı Kerim okunacak ve dua edilecek.

Protokol konuşmalarıyla devam edecek anma programında kahramanlık türküleri seslendirilecek. 16 Temmuz saat 00.13’te selanın okunması ile 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları sona erecek. 


Editor : Erkan YILDIZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER