Gündem

Rapor Yayımlandı! Sivas İçin Tehlike Çanları Çalıyor!

Küresel ısınmanın etkisiyle yaşanan iklim değişikliklerinden Sivas da nasibini aldı. Son yıllarda yağışlarda önemli ölçüde azalma yaşanan şehirde, Haziran ayına ilişkin yayımlanan meteorolojik kuraklık raporu büyük tehlikeyi gözler önüne serdi.

Rapor Yayımlandı! Sivas İçin Tehlike Çanları Çalıyor!
16-07-2024 13:33
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haziran Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumunu yayımladı. Buna göre Türkiye genelini kapsayan risk haritasında Sivas’ın özellikle batı ve güney bölgelerinin şiddetli kuraklıkla (acil durum) karşı karşıya olduğu gözlendi. Sivas’ın doğu kesimlerinin büyük kısmı ise normal (risk yok) seviyede yer alıyor.

SUYU İDARELİ KULLANMALIYIZ

Kuraklıktan en fazla etkilenen iller arasında yer alan Sivas’ta barajlardaki doluluk oranı yüzde 9 olarak seyrediyor. Son yılların en düşük yağışının meydana geldiği Sivas’ta yaşanan durumla ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya çalışılırken vatandaşların da su tüketimi noktasında duyarlı olması için sıklıkla uyarılar yapılmaya devam ediliyor.    

 

SU KESİNTİLERİ YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz senelerde yaşanan kuraklık nedeniyle 4 Eylül Barajı’ndaki su seviyesi bitme noktasına gelmiş, zaman zaman ölü noktadan su verilen barajın hali kuraklığın boyutunu gözler önüne sermişti. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Sivas Belediyesi iş birliğinde Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül’e su takviyesi için başlatılan projenin ilk etabının tamamlanmasıyla şehirde yaşanan su kesintileri sona ermişti.


Editor : Sevda ÇİFTÇİ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER