Politika

Rukiye Toy Meclis'te Şemsi Sivasi'yi Andı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Şemsi Sivasi'yi vefatının yıl dönümünde rahmetle andı.

Rukiye Toy Meclis'te Şemsi Sivasi'yi Andı
23-10-2024 09:55
SİVAS

Bilal HASDEMİR

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda söz aldı. Toy, Şemsi Sivasi'yi vefatının yıl dönümünde rahmetle andı.

Toy, “Hepimizin hayatında güneş misali yolumuzu aydınlatan, yol açan rehberleri olmuştur. Tıpkı Türk İslam tarihimizde yer alan 3 Şems gibi: Mevlâna'nın dostu ve piri Şemsi Tebrizi, Fatih'in hocası Akşemsettin ve III. Mehmed'in yoldaşı Şemsi Sivasi; her 3'ü de müderristir, muallimdir, mücahittir. Onları eserleri ve yetiştirdikleri insanlarla bugünümüze ışık tutan güneşlerimiz olarak yâd ederiz.

 

Arapça, Farsça ve dinî ilimlere vukufiyetiyle Şemsi Sivasi, namıdiğer Kara Şems, Anadolu'da yetişen evliyanın büyüklerindendir. Çeşitli ilimlere dair yazdığı manzum ve nesir eserlerinden birçoğu yeniden derlenerek Valiliğimiz ve önceki dönem AK PARTİ Belediyemiz tarafından neşredilerek milletimizin istifadesine sunulmuştur. Coğrafi güzellikleri, zengin gastronomisi ve kadim tarihiyle tam bir kültür başkenti olan sultan şehrimizin önemli bir değeri olan Şemsi Sivasi'yi vefatının seneidevriyesinde rahmetle anıyorum” dedi.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER