Gündem

Sahra Hastanesinin Yükünü Hafifletiyorlar

Sahra Hastanesinin Yükünü Hafifletiyorlar

Sahra Hastanesinin Yükünü Hafifletiyorlar
13-02-2023 07:00


Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, diğer gönüllü doktorlarla birlikte Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin en fazla etkilediği bölgelerden birisi olan Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde afetzedelere yardım ediyor. Çadırları gezerek kronik hastaları ziyaret ettiklerini belirten Şimşek, “Sahra hastanemizin yükünü hafifletmiş oluyoruz. Hastaneye gitmesi gereken hastaların da naklini sağlamış oluyoruz” dedi. 

Adem Sabit NALBANT 

Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Malatya Doğanşehir'de gönüllü olarak görev yapıyor. 

Yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi veren Şimşek,  Doğanşehir'de sahra hastanesinin depremin meydana geldiği ilk gün kurulduğunu ve hemen çalışmalara başladıklarını söyledi.

Dr. Çiğdem Olgun Şimşek; “Gönüllü ve görevli arkadaşlarım hizmet vermeye devam ediyor. Ben ve diğer hekim arkadaşlarımla gönüllü olarak kırsal alanı gezmek için geldik. Doğanşehir merkezde ve köylerde çadırları gezdik. Kronik hasta vatandaşları ziyaret ettik, ilaç ihtiyaçlarını tespit ettik. Kronik hastaların ilaç eksiklerini tespit ettik ve dağıtımını yaptık, ihtiyaçları yerinde birebir tespit ve teslim ettik. Doğanşehir merkeze seyyar eczanemizi kurduk ve desteğe devam ediyoruz. Hastaneye gitmeden yapılabilecek tüm tıbbi işlemleri burada yapıyoruz. Sahra hastanemizin yükünü hafifletmiş oluyoruz. Hastaneye gitmesi gereken hastaların da naklini sağlamış oluyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER