Gündem

Şanla, Şerefle Büyük Destan

Hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde yüzlerce Sivaslı ellerindeki Türk Bayraklarıyla kent meydanını doldurarak, demokrasi şöleni yaşattı. Türkiye Yüzyılının Kahramanları kara bir leke olarak anılan o karanlık geceyi bir kez daha lanetledi.

Şanla, Şerefle Büyük Destan
16-07-2023 16:30
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

 Milli Birlik ve Demokrasi Günü olarak kutlanan 15 Temmuz’da tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da büyük bir coşku hâkimdi. 15 Temmuz kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak 15 Temmuz şehitleri anısına Yıldız Dağı Tırmanışı düzenlendi. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" Resim ve Fotoğraf Sergisi'nin Açılışı,  Atatürk Kongre Müzesi Binasında gerçekleştirildi. Ardından il protokolü üyeleri, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan polis ve garnizon şehitliklerini ziyaret ederek, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Etkinlikler kapsamında yürüyüş programı düzenlendi. Yüzlerce Sivaslı ellerindeki Türk Bayraklarıyla demokrasi yürüyüşü yaptı. Tren garı önünden Türk bayrakları eşliğinde büyük küçük, yediden yetmişe yüzlerce Sivaslının katılımıyla başlayan yürüyüş, şehir meydanına kadar devam etti. Yürüyüşün ardından Kongre Müzesi Bahçesi'nde düzenlenen anma programında Vali Yılmaz Şimşek, ilk olarak 15 Temmuz Anı Defterini imzaladı. Daha sonra 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda Kuran-ı Kerim okunarak, şehitlerimiz için dua edildi.

HALKIN İRADESİ HERŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Anma programında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Bundan tam 7 yıl önce yine bir 15 Temmuz gecesi ülke olarak, millet olarak karanlık bir gece yaşadık. Devletimizin, ordumuzun içine sızan hainlerce milli birliğimize, beraberliğimize ve demokrasimize karşı bir hain darbe girişimi gerçekleşti. Adeta ülkemiz işgal edilmek istendi ama unuttukları bir şey vardı o da bu milletin feraseti, bu milletin cesareti. Bu milletin Cumhurbaşkanına sevgisi ve bu milletin yine demokrasiye bağlılığı nitekim aziz milletimiz kendi silahını kendine doğrultan ihanet şebekelerine karşı Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla genç yaşlı, kadın erkek demeden Türk bayraklarıyla meydanlara çıkmış halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Programda AK Parti Milletvekilleri Hakan Aksu ile Rukiye Toy ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de birer konuşma yaparak, millet iradesine vurgu yaptı.

SANCAK VALİ ŞİMŞEK’E TESLİM EDİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı düzenlenen Sancak Koşusu Sivas’ta da Millet Bahçesinden başlayarak genç sporcuların elinde Kongre Müzesi bahçesinde sona erdi. Makedonya'da yapılan Judo Ümitler Balkan Şampiyonasında 63 kiloda üçüncülüğü elde eden milli sporcu Aleyna Tutucu, sancağı Vali Yılmaz Şimşek'e takdim etti. Vali Yılmaz Şimşek, sancağı öperek teslim alırken program Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğü Solistlerinin Kahramanlık Türküleri Konseri ile devam etti.

“15 TEMMUZ ONURUMUZDUR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul'da halka hitaben yaptığı konuşma Sivas’ta da canlı olarak yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz'da milletçe nesilden nesile şanla, şerefle, gururla anlatılacak büyük bir destan yazdık. Türkiye’nin geçilmez olduğunu işgalcilere ve piyonlarına hem de çok net bir şekilde yeniden hatırlattık.  Millî iradenin tankla, topla, tüfekle, sivillerin üzerine bomba yağdıran uçaklarla teslim alınamayacağını tüm cihana deklare ettik. Millet olarak kıyama nasıl kalkılacağını, nasıl birlik olunacağını, nasıl tek yürek haline gelineceğini tüm dünyaya gösterdik.  Her yaştan, her zümreden, her siyasi görüşten insanın, bağımsızlığı söz konusu olunca bir gecede nasıl kenetlenebildiğini ortaya koyduk.  15 Temmuz onurumuzdur, haysiyetimizdir, şeref madalyamızdır. 15 Temmuz bir millî irade deklarasyonu, istiklâl beyannamesidir. Gayesi, vicdanı, sevinci ve acısı bir olan aziz milletimiz, tek cephe olarak hainlere canı pahasına ‘dur’ demiştir” ifadelerine yer verdi.

Program 00.13'de il geneli tüm camilerden okunan salâlar ile sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER