Gündem

ŞARKIŞLA´YA DEV ALTYAPI YATIRIMI

ŞARKIŞLA´YA DEV ALTYAPI YATIRIMI

ŞARKIŞLA´YA DEV ALTYAPI YATIRIMI
09-05-2018 07:00


Fatih TABUR

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, ilçelerinde başlattıkları altyapı çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz ay içerisinde startı verilen 150 milyon liralık dev  projenin detayları hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Oğuz, 2020 yılında ilçenin altyapısının modern bir yapıya kavuşacağını söyledi.

?ASBESTLİ BORULARIN DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM?

Şarkışla´nın en büyük sorunun altyapı olduğunu dile getiren Oğuz, ?Göreve gelmeden önce seçim propagandaları  döneminde vermiş olduğumuz  en büyük söz içme suyu ile alakalı idi. Çünkü kayıtlara göre 22 kilometre ama Şarkışla´da en az 50 kilometreye yakın asbestli boru  var. Bunların değiştirilmesi lazım. Arsenikli suyumuz var. Arsenikli suyumuzu arseniksiz hale getirmek için yıllardır söylenen Cemel Barajı, hem sulama amaçlı hem de Şarkışla´nın içme suyunu temin için AK Parti iktidarı döneminde yapıldı. Şimdi içme suyumuzu Cemel Barajı´ndan alacağız? dedi.

?ŞARKIŞLA´NIN KANALİZASYON ŞEBEKESİ DEĞİŞECEK?

Asbestli boruların ekonomik ömrünü tamamladığı için basınca dayanamadığına dikkat çeken Oğuz, ?Bu  yüzden sürekli arıza veriyor; bu da işgücü, para ve zaman kaybına sebebiyet veriyor. Bunları değiştirme sözü vermiştik. Hiçbir Şarkışlalı çeşmeden su içmiyor. Bunu çeşmeden su içer hale getireceğiz. Geldiğimiz günden beri bu işle ilgili çalışmalarımız neticelendi ve şimdi altyapıyı değiştirme işlemine başladık. Altyapı sadece içme suyu şebekesinden ibaret değil. Aynı zamanda bütün Şarkışla´nın kanalizasyon şebekesi de değişecek. Tamamen yerleşim olan yerler ve imara açık olan alanlar dahil olmak üzere? diye konuştu.

?ANA ARTERLERE YAĞMUR SUYU HATTI YAPIYORUZ?

Şarkışla Belediye Başkanı Oğuz, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Kanalizasyonla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Çünkü bizim 2 tane vidanjörümüz var, 2 tane vidanjör en fazla çalışan aracımız. Artı 1 metre yağmur suyu hattımız yok. Ana arterlere yağmur suyu hattı yapıyoruz. Çünkü yağmur suyu temiz bir su. Direkt dereye deşarj edilmesi lazım, arıtmaya girmemesi gereken bir su. O yüzden de bu yağmur suyu hattını yaparak çarşı merkezde ve diğer mahallelerimizde özellikle bodrum katlarda meydana gelen su baskınlarını engellemek istiyoruz. 4 yıl boyunca bu işin projelendirilmesiyle alakalı mücadele verdik. 150 milyon lira değerindeki projemiz İller Bankası tarafından onaylandı. Kalkınma Bakanlığı bunun 75 milyon lirasını hibe olarak verdi. İller Bankası´nda para olmadan ihale yapılması söz konusu değil. Dolayısıyla biz bunun bütün altyapı çalışmalarını tamamladık. Şimdi Şarkışla´mıza Kanak Barajı´ndan temiz suyu alarak isale hattı yapıyoruz, onun üzerine bir tane arıtma yapıyoruz. Yeni bir depo yapıyoruz. Su şebekesini tamamen değiştiriyoruz. Kanalizasyon şebekesini tamamen değiştiriyoruz ve yağmur suyu hattı yapıyoruz. Bir şehrin altyapısı denildiği zaman akla gelecek bütün unsurları Şarkışla olarak baştan yaparak yeni bir şehir kurma yolundayız.?

?HAZIRLIK AŞAMASI UZUN SÜRDÜ?

Altyapı yapılmadan üstyapı çalışmalarının bir anlam ifade etmeyeceğinin altını çizen Oğuz, ?Bunların zamanlaması da çok önemli. Birçok belediye önce su ve kanalizasyonu yapıyor, daha sonra suyu ya da kanalizasyonu ihale ediyor. Yapılan üstyapılar tekrar bozuluyor ama Şarkışla´da böyle olmayacak. Biz bu memleketin en az 50-60 yılını kurtaracak bir altyapı çalışması yapmış olacağız ve şu anda yapılan iş İller Bankası´nın Türkiye´de yapmış olduğu en büyük işlerden bir tanesi. Tabii ki bu kadar büyük bir işin hazırlık aşaması da uzun sürdü? açıklamasında bulundu.

?ŞARKIŞLAMIZ BUGÜNKÜNDEN DAHA GÜZEL OLACAK?

Önceki dönem belediye başkanlarının yılların sorunu olan altyapı problemi konusunda cesaretli davranamadığını dile getiren Oğuz, ?Böyle bir işe bizim el atmış olmamız inanıyorum ki Şarkışlalının takdirini de kazanmamıza vesile olacaktır. Çünkü Şarkışla halkının takdirini kazandığımız zaman Allah´ın da rızasını kazanacağımıza inanıyoruz. O yüzden de bu proje bizim için çok büyük bir iş. Bu işi yaparken tabii ki su kesintileri de olacak, toz toprak da olacak, çukurlar da açılmış olacak. Çünkü bir yoldan altyapı geçtiği zaman hemen arkasından aynı süratte üstyapının yapılması söz konusu olmadığından dolayı bu tür aksaklıklar çıkacak. İnanıyorum ki sabrın sonu selamettir, sabredenler kazanmıştır. Şarkışlalılar bugüne kadar sabretti, bundan sonra da sabredeceğine inanıyorum. Şarkışlamız gelecekte bugünkünden daha güzel olacak? değerlendirmesinde bulundu.

2020 YILINDA BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Başkan Oğuz, ?150 milyon liralık altyapı çalışmamız 5 Nisan´da başladı.  3 yıl imalat süresi var ama 2 yılda tamamlayacağız. 2020 yılında tamamen üstyapısıyla, altyapısıyla bitmiş olacak.  Biz bu memleketin en az 50-60 yılını kurtaracak bir altyapı çalışması yapmış olacağız? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

 

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER