Gündem

SAYAÇLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ VATANDAŞIN LEHİNE OLACAK

SAYAÇLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ VATANDAŞIN LEHİNE OLACAK

SAYAÇLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ  VATANDAŞIN LEHİNE OLACAK
01-05-2017 06:00


HAYRULLAH AĞKAŞ


Eski saatlerin yasa gereği 10 yılı aşmadan değiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Aydın, "Her cihazın bir ömrü var. Bu saatlerin ömrü de 10 yıl. 10 yılı geçip kullanılıyorsa bu defa saatler bozuluyor. Bizdeki saatlerin önemli bir kısmı bu süreyi çok aşmış. Çok aştığı zaman 2 türlü durum söz konusu. Bir vatandaşın aleyhine çok yazabiliyor. Bu defa da diyelim ki normalde 50 ton kullanması gerekirken 80 ton olmuş. Ben senin saatin yıprandığından dolayı bu kadar fazla diyemiyorum. O 80 tonu almak zorundayım, kamu alacağı oluyor. Vatandaşın mağduriyeti söz konusu oluyor" dedi.
Bu olumsuzlukların önlenmesi gerektiğini belirten Aydın, "Diğer taraftan da karşılaştığımız en önemli sorunlardan birisi de şu: Kiracılar oluyor. Sen evini kiraya veriyorsun Abone de senin adına oluyor. Kiracı suyu kullanmış oluyor. Ondan sonra da senin evinden çıkıp başka bir eve gidiyor. Bu defa o saatteki numarada benim belediye olarak alacağım alıyor. Abone mal sahibi adına olduğu için ondan almak zorunda kalıyoruz. Ev sahibi beni mağdur etti diyor bir de suyunu mu ben ödeyeyim diyor. Gerçekten haklı ama yapacak bir şey yok. Böyle de sorunlar var" şeklinde konuştu.
Başkan Aydın şöyle devam etti:
"Bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman Türkiye´de akıllı dediğimiz sayaca hemen hemen her şehir hızlı bir şekilde geçiyor. Biz de geçen sene bu kararı aldık. Bir yıldan fazla da süre koyduk. Dedik ki zorlamayalım, uzun bir süre verelim ama ondan sonrası için de akıllı sayacı teşvik amacıyla öyle bir alınmış kararımız yok. İşte yüzde 10, yüzde 20 zamlı kullanacak bir durum yok. Bunun caydırıcı olması lazım. Akıllı sayacı teşvik etmemiz lazım. Biz firmalarla anlaşırken vatandaşın rahat ödeyeceği şekilde taksit yapılma şartını da koşuyoruz. Böyle bir geçiş dönemi. Şu anda zaten yeni binalara eski saat takılmıyor. Yeni binaların hepsi akıllı sayaçla devam ediyor. Eski binalarda böyle peyderpey geçilecek. Belediye´den çok vatandaşın işine geliyor. Bu durum belediyenin bir yerde işine geliyor. Biz şimdi mevcut sayaçları eve gidip okuyoruz. Hatta birçok insan ben tanımadığım adamı evimin içerisine sokmak istemiyorum diyor. Her yerde saatler kapı girişinde olmuyor. Tuvalete, banyoya hatta bodruma konulmuş olabiliyor. Bu defa okumalarda sıkıntı yaşıyoruz. Bu iş için bir de personel istihdam etmek zorunda kalıyoruz. Biz akıllı sayaca geçtiğimiz zaman bu sıkıntılar aşmış olacağız. Bizim için en büyük faydası bu. Şehrin farklı bölgelerinde ödeme noktalarını oluşturduk. Bunu da zamanla genişletiyoruz. Her vatandaşımız bu ödeme noktalarından akıllı sayaçlarına su yüklemesi yapabiliyor."


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER