Gündem

SBTÜ’lü Öğrencilere Uygulamalı Eğitim

Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren  uygulama bahçesinde Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarla Bilimleri ve Teknolojisi Bitki Koruma Bölümünde öğrenim gören öğrencilere eğitim verildi.

SBTÜ’lü Öğrencilere Uygulamalı Eğitim
21-05-2024 14:17
SİVAS

Sevda ÇİFTÇİ 

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Prof. Dr. Kaan Kökten ve öğretim görevlilerinin katılımıyla Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarla Bilimleri ve Teknolojisi Bitki Koruma Bölümünde öğrenim gören öğrencilere uygulama bahçesinde eğitim verildi.

Burada esnada konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız; “Öncelikle tarıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uygulama bahçemizde sebze, meyve çeşitleri yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Bölgemize uygun çeşitlerin tespiti ve çiftçileri de doğru çeşitlere yönlendirmek amacıyla adaptasyon çalışmaları ve uygulama projeleri gerçekleştiriyoruz. Uygulamalı eğitimle öğrencilerin daha nitelikli ziraat mühendisi olacaklarına inanıyoruz. Özellikle, budama, gübreleme, ilaçlama, hasat gibi bütün teknik ve kültürel işlemler için uygulama bahçemizi kullanıyoruz. Bugün biber ve domates fidelerinin dikimini öğrencilerimizle beraber yaptık. Umarım hasat zamanı geldiğinde yine hasadımızı da beraber yaparız. Öğrencilerimizin teknik eğitimlerinin yanında pratik ve uygulama eğitimleri de önemlidir. İl Müdürlüğü olarak ilköğretimden üniversiteye kadar tüm öğrencilerimize katkı sağlamak istiyoruz. Bu gibi eğitimler ile gelecekte doğa ve tarıma katkı sağlayabilecek gençlerimizin bilimsel bakış açısına sahip olmaları ve elde edilen kazanımlarla girişimcilik gelişimlerinin desteklenmesini hedefliyoruz. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve destek veren öğretim görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimin ardından İl Müdürü Seyit Yıldız’ın öğrencilerden gelen soruları yanıtlaması ile program sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER