Teknoloji

Sivas Belediyesi Cep Telefonlarında Yer Bırakmıyor!

Sivas Belediyesi, app store ve android uygulaması üzerinden  “Sivas”, Sivas Mobil”, “Kentkart”, “SivBis” ve “Kabristan Mobil” uygulamaları aracılığıyla vatandaşlara hizmet veriyor. Toplam 191,1 MB büyüklüğünde olan bu aplikasyonlar yerine bu hizmetlerin tamamının tek bir uygulamada birleştirilmesi isteniyor.

Sivas Belediyesi Cep Telefonlarında Yer Bırakmıyor!
03-10-2024 11:35
SİVAS

Adem Sabit NALBANT

Sivas Belediyesi tarafından yeni bir cep telefonu uygulaması hizmete girdi. “Kabristan Mobil” adı verilen aplikasyon hem app store hem de android uygulaması olarak indirilebiliyor.

Sivas Belediyesi daha önce de şu uygulamaları aplikasyon olarak çıkarmıştı:

Sivas: Sivas Belediyesi'nin resmi iPhone uygulamasıdır. Uygulama üzerinden Sivas Belediyesi ile ilgili güncel haberler, duyurular, etkinlikler, ihale ilanlarına erişebiliyor. “Sivas” uygulamasında Borç Sorgulama ve Borç Ödeme işlemleri de  yapılabiliyor.  Bu uygulamanın boyutu 42 MB.

Sivas Mobil: Halk otobüslerinin hareket ve durak bilgisi yanında nöbetçi eczane, taksi durakları ve benzer yerlerin bilgilerinin  yer aldığı bu uygulamanın boyutu ise 42,6 MB.

Kentkart: Sivas Belediyesinin Kentkart firması ile hayata geçirdiği bu uygulama ise Sivas KentKart bakiyesi ve bakiye yükleme işlemi için kullanılıyor.  Bu uygulamanın boyutu da 42,8 MB.

SivBis: Bu uygulama şehrin muhtelif bisiklet park alanlarından bulunan bisikletlerin kiralama işlemi için kullanılan bir aplikasyon. Bu uygulamanın boyutu 43,4 MB.

Kabristan Mobil: Sivas Belediyesinin uygulamaya aldığı son aplikasyon ise Kabristan Mobil. Bu uygulama ile mezar yeri sorgulama ve mezar yeri gösterimi hizmeti verilmeye başlandı.  Bu uygulamanın boyutu ise 20,3 MB.

Sivas Belediyesinin bu  5 uygulamasının toplam boyutu 191,1 MB.

Vatandaşlar, Sivas Belediyesinin ayrı ayrı aplikasyonlar yerine yukarıdaki hizmetlerin tamamının verilebileceği tek bir uygulamanın hayata geçirilmesi istiyor.

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, “Tüm hizmetleri tek bir uygulama altında toplamak mümkünken 5 uygulamayı telefonumuza yüklemek zorunda kalıyoruz.  Teknoloji gelişirken bu uygulamaları tek aplikasyonda neden birleştirmiyorlar? Bu konuda Sivas Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğünün harekete geçmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER