Gündem

Sivas Belediyesi'nde Sendika Savaşları!

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Sivas Belediyesi’nde adeta sendika savaşı yaşanıyor.

Sivas Belediyesi'nde Sendika Savaşları!
28-05-2024 09:25
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

 2 bin Özbelsan personelinin bulunduğu belediyede seçimlerden önce işçilerin büyük çoğunluğu HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasına üyeydi. Seçimlerden evvel esamesi dahi okunmayan TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Belediye İş–Sendikasının üye sayısı bin 250 olurken Hizmet İş’in üye sayısı ise 750’e geriledi.

TOPLU SÖZLEŞME YETKİSİ HİZMET-İŞ’TE

Sivas Belediyesi’nde 31 Aralık 2024 tarihine kadar toplu sözleşme imzalama yetkisi Hizmet-İş Sendikasında bulunuyor fakat Belediye İş –Sendikası 3 Ağustos tarihine kadar üye sayısını korursa Sivas Belediyesi’nde “yetkili sendika” olacak. Üyelerin sendikal geçişlerinde belediye yönetiminin etkili olduğunu düşünen Hizmet İş Sendikası’nın yetki devrine itiraz için yargıya başvurabileceği öğrenildi.

PERSONEL BU SÜREÇTEN OLUMSUZ ETKİLENİR

Belediyedeki sendika savaşının mahkemeye intikal etmesi halinde Özbelsan personelinin bu süreçten olumsuz etkileneceği düşünülüyor. Zira Temel Karamollaoğlu’nun Sivas Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde de aynı süreç yaşanmış ve 3 yıl 2 ay süren dava süreci nedeniyle belediye işçileri maddi olarak zor günlerden geçmişti. 

UZUN VE SENDİKA TEMSİLCİLERİ DESTİCİ’Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Adem Uzun, Belediye İş Sendikası temsilcileri Bilal Yıldırım, Ahmet Oktay Evren, Kürşat Çelik ile birlikte BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ziyaret etmişti. Üyelerin sendikal geçişinde belediye yönetiminin etkisinin olduğunu savunan Hizmet–İş Sendikası tarafı duruma tepkili. Diğer yandan şu an Belediye Başkanı Adem Uzun’un Başdanışmanı olarak görev yapan eski Demiryol-İş Sendikası Sivas Şubesi Başkanı Murat Kütük’ün de belediyede yetkili sendikanın Hizmet–İş’ten Belediye İş Sendikasına geçmesi noktasında yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER