Gündem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Skandal! Arapça Davetiye Basıldı!

Sivas'ta skandallar bitmiyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, mezuniyet töreni için Arapça davetiye bastı. Geçtiğimiz günlerde de bir öğrenci mezuniyet töreninde Suriye bayrağı açmıştı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Skandal! Arapça Davetiye Basıldı!
08-06-2024 10:19
SİVAS

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda okuyan bir grup öğrenci dün gerçekleştirilen mezuniyet töreni öncesinde Arapça davetiye bastırdı. 

9.jpg

Yousseff Bassam Al-Mahmoud isimli yabancı uyruklu bir öğrencinin isminin yazıldığı söz konusu davetiyede, Arapça, “Allah'a hamdolsun, O'nun lütfu dışında hiçbir yol bitmez, hiçbir çaba tamamlanmaz. Allah'ım, benim çabam ve gayretimle değil, senin lütfunla, başarınla ve cömertliğinle hamd olsun” ifadeleri kullanıldı.

gpzfw7cwiaatqp4.jpg

Sadece mezuniyet törenin yapılacağı yerin Türkçe yazıldığı davetiyede, Cumhuriyet Üniversitesi’nin isminin de Arapça yazılması dikkat çekti. Davetiyeye tepkiler çoğalırken Üniversiteden herhangi bir açıklama yapılmadı. /Haber Merkezi/ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
... 3 hafta önce
Ne yapsın yani Üniversite yönetimi. Herşeyi takip edemez ki. Ha nasılsa ne olur. Bir gurup öğrencinin fotokopi de cogalttigı davetiyenin sana bana ne zararı var.
kampüsün muhtarı 3 hafta önce
Arapça davetiyeden çok çok çok daha büyük skandallar oldu. Asıl onları büyük puntolarla haber yapmalısınız.
Alim 3 hafta önce
Tüm bu cesareti veren rektör alim yıldız olmuştur.kendisinde bitmek bilmeyen bir yabancı hayranligi kadar bir o kadar da türk düşmanidir.acilen 1 gün bile durmadan görevden azledilmek.bu kaçinci skandal bu rektör zamanında olan.
Türk 3 hafta önce
Resmî dili Türkçe olan bir ülkede ve bu ülkenin bir kamu kurumunda farklı dilde davetiye dağıtanlara ve farkli bir ulkenin bayrağınin açılmasına musade edenlerin kim olduklari ve nasil bir kesime hitap ettiği belli. Bir üniversite nasıl yönetilmez adında bir kitap çıksa örneği muhakkak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olurdu. Keske irade gazetesi universitede kamu kaynaklarinin nasil heba edildigini de haber yapsan.
Sebahattin 3 hafta önce
Haberin yayınlanmasında kullandığınız dil çok ötekileştirici.Niçin Arapçaya karşı bu kadar tepkiliyiz. Batı dilleri kullanılsa acaba skandal olarak haber yaparmıydık. Vicdanlarımızdaki adaleti gözden geçirmek Örümceklenmiş zihniyetler bizi hiçbir yere götürmeyecek....
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER